Mathieu van der Poel bij de GP Adrie van der Poel FOTO MERIJN SITSEN
Mathieu van der Poel bij de GP Adrie van der Poel FOTO MERIJN SITSEN (Foto: Merijn Sitsen)

Wereldtop staat aan vertrek van NK veldrijden in Huijbergen

HUIJBERGEN - Op 12 en 13 januari 2019 zal voor de 5de maal de KNWU NK veldrijden in Huijbergen plaatsvinden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Zowel bij de heren als de dames zal de wereldtop aan de start verschijnen.


Het parcours “welke als een van de mooiste van Europa wordt betiteld” is door de parcoursbouwers Jan Maas en Jan van Gastel weer op de schop gegooid. Zo zal de lang gekoesterde wens om in de pitstraat meer ruimte te creëren verplaatst worden naar de weiland van Rudy Nelen aan de Weg naar Wouw. Hier zal een mobile cleaning systeem geïnstalleerd worden waarmee de fietsen schoongemaakt kunnen worden.

Deelnemers

Het NK veldrijden belooft weer een mooi spektakel te worden. Zaterdag is er gekozen voor de breedte sport en zondag zal de dag worden ingeruimd voor de topsport. Bij zowel de elite dames als elite heren staat de wereldtop aan het vertrek: de dames peloton bestaande uit o.a. Sophie de Boer, Marianne Vos, Lucinda Brand (winnaar WB Tabor), Maud Kaptheijns, Inge van der Heijden, Denise Betsema en Europees Kampioene Annemarie Worst. Bij de elite heren is startgelegenheid gegarandeerd van Europees Kampioen Mathieu en zijn broer David van der Poel, Kelvin Bakx (Bergen op Zoom), Lars van der Haar, Corne van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Jens Dekker, Sieben Wouters en Stan Godrie.

ATB

Daarnaast zal op 6 januari 2019 de jaarlijkse ATB toertocht plaatsvinden waar de deelnemers al de sfeer kunnen proeven van het NK parcours. Op 11 januari 2019 zal de Huijbergse avond in successie weer doorgang vinden. Wij zullen u de komende maanden op de hoogte houden van verdere informatie.

Kijk op de website : www.nkveldrijden2019.nl voor het laatste nieuws of volg facebook

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief