Foto: Samantha Tieman

Samantha (18) houdt kerstmarkt voor het goede doel

HOOGERHEIDE - De 18-jarige Samantha uit Hoogerheide houdt op 15 december een kerstmarkt voor het goede doel bij High Tea & Pie in Hoogerheide. Met kraampjes, loterij en genoeg te doen voor de allerkleinsten haalt ze alles uit de kast. En dat allemaal om geld op te halen voor Stichting het Vergeten Kind.


Het is een bijzonder verhaal. Een 18-jarige die in haar dorp een kerstmarkt organiseert voor het goede doel. Samantha Tieman (18) kwam via haar opleiding op het idee. Ze is namelijk student aan De Rooi Pannen, waar ze de opleiding Marketing Communicatie en Evenementen volgt. "Voor mijn examenopdracht moet ik een evenement organiseren. Daar hangen verder helemaal geen eisen alleen. Alleen dat het minstens honderd euro op moet brengen voor een goed doel." Al snel kwam ze op het idee om een kerstmarkt te organiseren. "Ik hou zelf enorm veel van de gezelligheid van kerst. Het leek me daarom enorm leuk om in mijn eigen dorp iets te organiseren waar alle inwoners plezier aan kunnen beleven."

Ondernemers

Samantha pakt haar plan groots aan. Zo regelde ze dat ze terecht kon met haar markt bij High Tea& Pie aan het Ouwe Raedthuysplein. "Daar ben ik super blij mee. Het is midden in Hoogerheide en recht tegenover de ijsbaan. Ik hoop op die manier dat de bezoekers van de ijsbaan ook even binnenlopen bij de kerstmarkt." Vervolgens klopte ze aan bij allerlei ondernemers, zowel lokaal als van verder weg. "Ik ben begonnen bij ondernemers waarvan ik wel dacht dat ze mee zouden willen doen. Daarbij keek ik ook buiten Hoogerheide", vertelt Samantha enthousiast. "Want ik wil de bezoekers natuurlijk wel een beetje verwonderen. Dan is het leuk als er ook ondernemers te vinden zijn van verder weg waar ze normaal gesproken niet zomaar binnen zouden lopen." Inmiddels heeft Samantha al bijna twintig deelnemende ondernemers gestrikt om met een kraampje op de kerstmarkt te staan.

Loterij

Naast de kraampjes zullen er ook activiteiten zijn voor kinderen. "Ik wil een breed publiek trekken. Daarom gaat een kapster haren vlechten, komt een meisje uit mijn klas kinderen schminken en is er een leuke, kerstige fotohoek." Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een loterij. Daarvoor zijn de prijsjes gesponsord. "De toegang tot de kerstmarkt is gratis, omdat ik het graag laagdrempelig wil houden. Maar het doel is natuurlijk wel om geld op te halen voor het goede doel. Dus voor de foto's betaal je een kleine vergoeding, en de loten voor de loterij zijn ook te koop."

Vergeten kind

Het goede doel waar Samantha geld voor ophaalt is de Stichting het Vergeten Kind. Dat koos ze uit vanwege de kerstgedachte. "Ik vond het een lastige keuze omdat ik ook graag geld op wilde halen voor Alzheimer Nederland. Dit omdat ik zelf iemand ken die Alzheimer heeft", vertelt ze. "Maar uiteindelijk is het een kerst-evenement. En kerstmis draait om samen zijn. Daarom heb ik toch gekozen voor Het Vergeten Kind." Stichting het Vergeten kind zet zich in voor kinderen in Nederland die niet meer thuis kunnen wonen, omdat ze bijvoorbeeld geconfronteerd werden met geweld. En ook voor kinderen die wél thuis kunnen wonen, maar dagelijks geconfronteerd worden met problemen zoals verslavingen of grote schulden.

Bezoeken

Wil je een bezoekje brengen aan de kerstmarkt van Samantha? Kom dan op zaterdag 15 december tussen 13.00 uur en 18.00 uur naar High Tea & Pie aan het Ouwe Raedthuysplein. Wil je een lootje kopen voor de loterij, en zo bijdragen aan Stichting het Vergeten Kind? Zorg dan dat je om 17.00 uur aanwezig bent, want de loterij begint om 17.15 uur. Let wel op! Je kunt alleen met contant geld betalen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief