Wethouder Lars van der Beek zal de avond openen
Wethouder Lars van der Beek zal de avond openen Foto: Hanneke Marcelis

Thema-avond 'Onbeperkt Er op Uit' in de Drieschaar

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - Woensdag 12 december is in MFC De Drieschaar in Ossendrecht een thema-avond 'Onbeperkt Er op Uit'. De bijeenkomst is bedoeld om kansen te creëren voor mensen die aan huis gebonden zijn en niet mee kunnen doen aan activiteiten in de samenleving; bijvoorbeeld door een lichamelijke of geestelijke beperking, of door armoede. De avond wordt geopend door wethouder Lars van der Beek.


Tijdens de thema-avonden vertellen diverse sprekers over de mogelijkheden die er nu al in Woensdrecht zijn om kwetsbare mensen in deze groep te helpen en een steuntje in de rug te geven. Zo vertelt een medewerker van zorginstelling tanteLouise over dagbesteding voor mensen met Alzheimer op een zorgboerderij. Jan Prop van Wielercomité GP Adrie van der Poel Hoogerheide geeft uitleg over aangepast sporten en fietsen en mensen van de KBO vertellen over de activiteiten voor ouderen in de gemeente Woensdrecht. Ook vlogger Manon van de Zonnebloem is aanwezig, evenals een vertegenwoordiger van de stichting 'Wij staan op!'


De bijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De thema- avond is vrij toegankelijk en na afloop is er de gelegenheid om onderling te praten onder het genot van een kopje koffie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief