Mike Corporaal op NJJK
Mike Corporaal op NJJK (Foto: M den Ouden)

Mike (15) uit Hoogerheide imponeert op kampioenschap korte baan

WOENSDRECHT - De Nederlandse Junioren- Jeugd Kampioenschappen, kort gezegd NJJK korte baan vonden afgelopen maand plaats in Eindhoven. Met ruim 600 deelnemers en meerdere starts per deelnemer werd een mooi toernooi, waarbij de beste zwemmers van Nederland streden om de titel ''Nederlands kampioen'' in hun leeftijdscategorie. En daar deed ook de 15-jarige Mike aan mee.


Zwemvereniging de Zilvermeeuw was indirect vertegenwoordigd. Dit omdat Mike Corporaal (15 jaar) uit Hoogerheide, als zwemmer/ jeugdtrainer verbonden aan Zwemvereniging de Zilvermeeuw hier ook voor het eerst aanwezig mocht zijn. Mike traint sinds dit seizoen als wedstrijdzwemmer - meerdere malen per week - bij de Warande in Oosterhout en hij had samen met 3 jongens van het OCT team van de Warande een limiet behaald op de Brabantse kampioenschappen, voor het Nederlands kampioenschap. Zij reisden af naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven en mochten daar deelnemen aan de finales op de 4x100m vrijeslag.

Mike zwom als 3e zwemmer in de estafette en zette een mooie race weg en een dito tijd. Zo ook de andere 3 zwemmers en zo kwam het teamresultaat uit op een tijdsverbetering en een welverdiende 8e plaats van Nederland. Tenslotte kon iedereen weer tevreden terug naar huis en aan een nieuwe week beginnen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief