Foto: Humphrey Hekhuizen

Firma Tummers wint Woensdrecht Promotieprijs: 'We zijn heel trots'

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen heeft donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie de Promotieprijs Woensdrecht 2018 uitgereikt aan de Firma Tummers Hoogerheide.De commissie Woensdrecht Promotieprijs alsmede het college van burgemeester en wethouders was unaniem van oordeel dat de Firma Tummers recht had op de Promotieprijs 2018.  Namens de Firma Tummers B.V. waren Lennaert van Dijk, directeur Tummers Machinebouw, en Ricardo Moerkens, directeur Tummers Plaatbewerking, aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. De heer Tummers zelf was afwezig door verblijf in het buitenland, maar liet via Whatsapp aan zijn directeuren weten blij en trots te zijn met de prijs. "Je hoopt er vooraf op, als je weet dat je genomineerd bent samen met de andere originele genomineerden. Als je als bedrijf dan de prijs in de wacht sleept, dan ben je uiteraard erg trots. Wij zijn beiden ook gewoon maar in dienst van het bedrijf en nemen hier alleen de honneurs waar voor de familie Tummers. Alle 172 medewerkers van Tummers vertegenwoordigd over de gehele aardbol werken hard en blijven met beide voetjes op de vloer", aldus Van Dijk en Moerkens.

Naast Tummers waren ook Heemkundekring Het Zuidkwartier en B&B Friendship genomineerd. De promotieprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf die bijdraagt aan de promotie van de gemeente. Eerdere winnaars van de promotieprijs zijn onder andere de vliegbasis Woensdrecht en Thalita de Jong.

Tummers
In 1976 is familiebedrijf Tummers B.V. gestart als machinefabriek en onderhoudspartner voor de florerende Zeeuwse aardappel industrie. Inmiddels is Tummers uitgegroeid tot een toonaangevende producent van machines, machineonderdelen en complete productielijnen voor aardappel- en groenteverwerking. De Tummers Groep bestaat vandaag de dag uit een viertal bedrijven met meer dan 100 werknemers, die over de gehele wereld opereren. Fa. Tummers is sociaal betrokken bij zijn personeel maar zeker ook bij de omgeving.

De eisen van de voedselverwerkende industrie op het terrein van o.a. efficiëntie, duurzaamheid en productiesnelheid zorgen binnen de Tummers organisatie voor voortdurende focus op innovatie. Omdat het hele traject van engineering, productie en installatie in eigen beheer wordt uitgevoerd is Tummers als één van de weinige machinefabrikanten in staat snel te reageren op de veranderende behoeften van de wereldwijde voedselindustrie
 

De oplossingen en mensen van Tummers zijn te vinden bij de grotere AGF- verwerkende bedrijven in geheel Europa, India, Rusland, China, Bangladesh, Egypte en Zuid-Afrika. Op deze manier wordt de gemeente Woensdrecht op een positieve manier uitgedragen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief