Foto: Humphrey Hekhuizen

Burgemeester: 'Woensdrecht is voorbereid op de toekomst!'

WOENSDRECHT - Traditiegetrouw hield burgemeester Steven Adriaansen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente een nieuwjaarstoespraak. Voor de goedgevulde gemeentehal nam hij woord met een speech die als thema had: Woensdrecht is voorbereid op de toekomst.


De burgemeester startte zijn speech uiteraard met het wensen van een gelukkig nieuwjaar aan de vele aanwezigen. "Wensen u "het allerbeste" voor 2019. En met "het allerbeste'' bedoelen we een heel aantal dingen: gezondheid, voorspoed, geluk, liefde en noem maar op. Laten we er samen een prachtig jaar van maken." Via een video werd teruggeblikt op de hoogtepunten in de gemeente. Maar al snel daarbij richtte de burgemeester zijn blik op de toekomst. Want, wat kunnen we verwachten in 2019? Dat is onder andere 75 jaar bevrijding. De burgemeester ging uitgebreid in op de grootse activiteiten die op de planning staan voor de herdenking.

Ook de luchtvaart sloeg de burgemeester niet over. "Op het gebied van luchtvaart is Woensdrecht volop in beweging. Nieuwe technologieën en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Er wordt nu letterlijk gebouwd om ervoor te zorgen dat het JSF-motorenonderhoud hier binnenkort kan gaan plaatsvinden."

En verder is Woensdrecht vooral bezig met zich voorbereiden op de toekomst, aldus de burgemeester. Op een duurzame toekomst. Via windenergie, laadpalen voor elektrisch rijden en duurzaam bouwen. Op het beter van dienst van inwoners, onder andere via één integrale toegang. "Voorbereid zijn op de toekomst, wordt mogelijk omdat er deze bestuursperiode meer financiële middelen beschikbaar zijn dan tijdens de crisisjaren die achter ons liggen. Samen met onze inwoners gaan we het onderhoudsniveau in de openbare ruimte verhogen. Er wordt geïnvesteerd in het kwaliteitsniveau van de wegen, fietspaden, openbare verlichting en speelvoorzieningen." 

Adriaansen eindigde zijn speech met een dankwoord aan alle vrijwilligers. "Stelt u zich eens voor wanneer er geen vrijwilligers meer actief zouden zijn in onze Woensdrechtse samenleving. Deze zou er dan compleet anders uitzien. Dat is gewoon echt niet voor te stellen. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor nu en de toekomst. Dat realiseren we ons als geen ander."Meest gelezen

Meest geliked

Rolstoeldriedaagse in Hoogerheide 20/8
Ook zonder zon slaagt zomerweek KVS 17/8
Vrijwilligers helpen met onderhoud Meiduinen 20/8
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief