Buxusrups rukt op
Buxusrups rukt op Foto: Wijnand Nijs

Heemkundekring start ontwerpwedstrijd voor nieuwe tuin

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Heemkundekring het Zuidkwartier is een wedstrijd gestart voor het ontwerp van de tuin van het Heemhuisje. Mensen mogen hun ontwerp nog tot en met 31 januari inleveren, waarna het bestuur een winnaar kiest.

Heemkundekring Het Zuidkwartier is afgelopen zomer tweemaal overvallen door de buxusmot. Daardoor moest de buxushaag verwijderd worden uit de tuin van het Heemhuisje aan de Binnenweg 33 te Hoogerheide. "Onze financiële middelen laten het niet toe om een volledig herstel tot stand te brengen. Het bestuur heeft daarom het idee opgepakt om een wedstrijd uit te schrijven om de tuin weer in ere te kunnen herstellen. Hoveniers in de gemeente Woensdrecht zijn aangeschreven om hieraan mee te doen. Deze wedstrijd is openbaar, zodat ook andere ondernemers zich kunnen melden." Afgelopen weekend zijn een aantal geïnteresseerden al rondgeleid door de tuin. Zij hebben ook een informatiepakket gekregen. Maar wie deze ochtend gemist heeft, kan nog een separate afspraak maken.

De inleverdatum voor de ontwerpen is 31 januari 2019. Mocht u nog vragen hebben over de wedstrijd, dan kunt u daarvoor terecht bij John Mathijssen. Hij is te bereiken op (06) 57 33 60 85 of via penningmeester@hkk-zuidkwartier.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief