Foto: Politie

Politieactie in Hoogerheide: motor in beslag genomen en duizenden euro's aan boetes

HOOGERHEIDE - De Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Veilig Verkeer Nederland en de politie hebben de handen ineen geslagen voor een uitgebreide politieactie in Hoogerheide. Gisterenavond werden er bij de controle onder andere boetes uitgeschreven voor het rijden met een buitenlands kenteken, niet tonen van een rijbewijs en rijden met de telefoon in de hand. Ook nam de belastingdienst een motor in beslag.


De verkeerscontrole die donderdag werd gehouden in Hoogerheide leverde veel op. Er werd onder andere twee keer een proces verbaal opgemaakt voor rijden met een telefoon in de hand, vijf keer voor niet tonen van het rijbewijs, vier keer voor gladde banden, zes keer voor rijden zonder gordel, één keer voor inhalen via een doorgetrokken streep, één keer voor niet duigdelijke verlichting, één keer voor het niet juist vervoeren van een kind en één keer voor een vals rijbewijs. Tijdens de controle negeerde één bestuurder het stopteken. Hierop werd de achtervolging ingezet. Onderweg gooide de bestuurder iets uit het raam. Dat bleek uiteindelijk te gaan om 44 gram harddrugs. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Ook de Belastingdienst had het druk. Ze namen onder andere een motor is beslag waarvan de motorrijtuigbelasting niet was betaald.

Bij de controle waren ook de BOA's van de gemeente en het buurtpreventieteam van de partij. Het buurtpreventieteam nam onder andere deel aan een voetjesactie. Daarbij werden een dertig tal 'voetjes' geplaatst bij huizen waar een onveilige situatie was waargenomen. Bijvoorbeeld deuren die niet op slot waren of ramen waarlangs makkelijk was in te breken.Meest gelezen

Meest geliked

Rolstoeldriedaagse in Hoogerheide 20/8
Ook zonder zon slaagt zomerweek KVS 17/8
Vrijwilligers helpen met onderhoud Meiduinen 20/8
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief