Afbeelding
Foto: NPO

Putse Suzana maakt indruk bij NPO's Project Rembrandt

Door: Hanneke Marcelis

PUTTE - De Putse Suzanna is bij NPO's nieuwe programma Project Rembrandt doorgedrongen tot de laatste tien deelnemers. Dat betekent dat de kunstenares voortaan iedere zondagavond te zien is op NPO 1 in het programma waarbij gezocht wordt naar de beste amateurschilder van Nederland.

Suzana Jovanovic was ongelofelijk zenuwachtig tijdens de selectiedagen van Project Rembrandt. Dat was wel te zien in de eerste aflevering van het nieuwe programma dat zondagavond werd uitgezonden op NPO 1. Daarin werden van de vijftig deelnemers die door de eerste selectie waren gekomen, er tien uitgekozen die voortaan iedere week te volgen gaan zijn. En na een aantal zenuwslopende opdrachten bleek ook de Putse supermarktmedewerkster het tot de laatste tien geschopt te hebben.

Project Rembrandt

Bij Project Rembrandt worden uit 50 kandidaat-leerlingen  10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd  het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. De schilderijen worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door wisselende gastjuryleden, zoals André van Duin, Robert Kranenborg en Louis van Gaal. 

Naar de eerste aflevering keken gisteren ongeveer 1,5 miljoen mensen.

De Woensdrechtse Bode sprak Suzana vorige zomer nog over haar expositie in Amerika. Lees dat verhaal hier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief