Foto: Merijn Sitsen

WK Veldrijden in 2023 weer naar Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht vormt in 2023 wederom het decor voor het WK Veldrijden. Dat heeft de wielerbond Union Cycliste Internationale (UCI) vrijdag bekend gemaakt.


Het wordt voor het wielercomité GP Adrie van der Poel de derde keer dat ze het WK mogen organiseren. Hoogerheide heeft het WK mogen organiseren in 2009 (winnaar Niels Albert) en in 2014 (winnaar Zdenek Štybar). Voorzitter Jan Prop liet recentelijk nog weten graag nog één keer met het huidige comité, dat de GP al twintig jaar organiseert, een WK te willen organiseren.

In 2017 was het comité bezig met het binnenslepen van het WK2020, maar dat ging toen helaas niet door. Voorzitter Prop legde destijds aan de Bode uit waarom dat plan in het water viel. Vervolgens mikte het comité op 2022/23. De blijdschap was vrijdag dan ook groot toen bekend werd dat het WK in 2023 weer naar Hoogerheide komt.

De editie 2022 werd vrijdag vergeven aan Fayetteville in de Verenigde Staten. Veldrijden is op dit moment immens populair in de Verenigde Staten, maar mocht het WK voor het laatst in 2013 organiseren.

De afgelopen drie wereldkampioenschappen schreef de Belg Wout van Aert alle drie op zijn naam. Zondag wordt het WK van 2019 verreden in het Deense Bogense. Topfavoriet is Mathieu van der Poel. Hij veroverde in 2015 voor het laatst de regenboogtrui. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief