Foto: Privebezit Sharon Chen Fey

Putse Xam en Bergse Pharrell zamelen geld in voor reis naar WK

PUTTE / BERGEN OP ZOOM - Twaalf jaar oud zijn, en dan al goed genoeg kunnen dansen om geselecteerd te worden voor het WK Streetdance en Hip-hop in Engeland. Het lukte zowel de Bergse Pharrell als Putse Xam. Maar om die droom ook uit te laten komen, moeten ze natuurlijk wel de reis naar Engeland kunnen betalen. Daarom zijn ze allebei actief gestart met het zoeken naar mensen die willen bijdragen aan hun reis.


Wie op reis wil, moet natuurlijk gewoon werken om het geld bij elkaar te verzamelen. Maar hoe moet je dat doen als je pas 12 bent, en dus helemaal niet mág werken? Dan moet je creatief zijn. Pharrell en Xam zetten allebei alles op alles om het geld voor hun reis naar het WK in Engeland bij elkaar te krijgen. "Ik wil mijn ouders niet opzadelen met alle kosten. Ik wil graag mijn eigen steentje bijdragen", legt Pharrell uit. 

Dansen

Pharrell en Xam dansen allebei bij de dansschool House of Marqeez. Pharrell danst maar liefst 8 tot 9 negen uur in de week. Daarvoor is hij drie keer in de week op de dansschool te vinden. "Het geeft mij echt een uitlaatklep." En op woensdag doet hij dat samen met zijn maatje Xam. De Putse Xam kwam bij Marqeez terecht omdat zijn zusje er danste. Hij ging dan wel eens mee, en werd gevraagd om zelf ook mee te gaan doen. "Ik vond het zo leuk dat ik ermee door ging. Na een half jaar ben ik begonnen met wedstrijden en ik kan wel zeggen dat het super goed gaat. Zo goed dat ik in augustus naar het WK kan." Maar zo'n reisje naar het WK, dat kost wel wat. 

Pharell moet ongeveer zeshonderd tot zevenhonderd euro inzamelen om in augustus in zijn eentje naar het WK te kunnen. Met dat bedrag kan hij de vliegtickets, de entree, eten en drinken en de hotelkosten betalen. En voor Xam geldt precies hetzelfde verhaal. Als het maar één van de jongens lukt om het geld bij elkaar te sprokkelen, dan kan hij  nog steeds gaan. Want ze zijn niet alleen als duo, maar ook solo geselecteerd om deel te nemen. Maar het liefste gaan de dansenvrienden natuurlijk samen.

Acties

Om geld in te zamelen zijn zowel de jongens zelf, als de ouders en de dansschool bezig om allerlei acties op te zetten om geld in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan het inzamelen van lege flessen. Maar wie de jongens direct kan steunen, kan zijn bijdrage storten via een Tikkie. Dan kun je zelf kiezen wel bedrag je doneert. Doneren aan Pharrell kan via deze link, en doneren aan Xam kan via deze link. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief