Foto: Scheldezonen

Scheldezonen blikt terug op goed bezocht winterconcert

HOOGERHEIDE - Op zondagmiddag 8 februari gaf harmonie De Scheldezonen in de Kloosterhof in Hoogerheide voor de tweede keer een concert met licht klassieke muziek onder het motto “De Scheldezonen goes classic”.


De belangstelling voor dit concert was verrassend groot, er moesten in allerijl stoelen en tafels bij gezet worden om iedereen een plaats te geven. En de mensen die gekomen waren, zullen daar vast geen spijt van hebben gehad.

Onder leiding van dirigente Judith van Boven kreeg het publiek een aantrekkelijk optreden voorgeschoteld. Het publiek genoot van bekende klassieke melodieën zoals onder andere de “Boléro” van Ravel en “La Traviata” van Verdi, naast wat minder bekende, maar zeker niet minder mooie nummers. Een speciale plaats was ingeruimd voor de leerlingen. Zij speelden mee met de harmonie op hun “Tocht door de woestijn” (Journey through the desert). Klarinettiste Mandy Poulus maakte indruk met haar solo in het stuk “Gloom”.

De komische noot in het concert werd gespeeld door Esmee De Baat, die met assistentie van Mark Kerstens in het nummer ”Typewriter” liet horen, dat ook in een ouderwetse typmachine muziek zit.

De reacties na afloop van het concert waren zeer positief. De harmonie gaat zich nu richten op het komende Brabantse Wal Concert in de zomer. Dan zullen weer heel andere nummers op het programma staan. Volgens planning zal dit concert te horen zijn op 22 juni a.s. , op dezelfde locatie, maar dan hopelijk buiten, in zomerse sferen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief