Foto: Shutterstock

Grote nationale staking legt België plat

BELGIË - Ben je vandaag van plan om even de grens over te steken voor een bezoekje aan Kalmthout, Stabroek, Essen of Belgisch Putte? Dan moet je er rekening mee houden dat veel diensten vandaag gesloten zijn. Vanwege een grote, nationale staking rijdt er onder andere geen lokaal openbaar vervoer en blijven sommige scholen gesloten.


In België wordt vandaag het werk massaal neergelegd vanwege onvrede over de lonen. Supermarkten verwachten dat er weinig personeel op komt dagen, veel treinen rijden niet en het luchtruim is gesloten. Door de grote staking is het op de Belgische wegen erg rustig vandaag. Ook diverse gemeentelijke diensten zijn vandaag gesloten.

De staking is in het leven geroepen door de Belgische vakbonden nadat overleg over de nieuwe loonwet vast liep. De vakbonden willen dat de lonen komende jaren sterker gaan stijgen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief