Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Wereldkampioenen Cees van der Linden en Jan Broos gehuldigd

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Wethouder Hans de Waal heeft donderdagavond Cees van der Linden en Jan Broos in het zonnetje gezet. Zij werden gehuldigd, omdat ze beide wereldkampioen zijn geworden bij het belangrijkste vogelfestijn van de wereld: de Mondial.

Van 10 tot en met 13 januari is in de IJsselhallen in Zwolle de Mondial gehouden. Op deze tentoonstelling waren circa 25.000 vogels te zien in verschillende klassen, die door 3000 inzenders uit 44 landen bijeen werden gebracht. Zo waren vogels te bewonderen van verschillende soorten, zoals kleur- en postuurkanaries, Europese cultuurvogels, bastaarden, zebravinken, kleine tropische vogels in al hun variëteiten, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten.

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op deze Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen en te laten beoordelen. Alles  in de hoop met een gouden beoordeling naar huis te gaan, ofwel dé bekroning van een succesvol fokseizoen. Vogelvereniging de Zuidwesthoek was er ook bij aanwezig.

Jan Broos behaalde in de klasse grote parkieten het kampioenschap en de gouden medaille met een halsbandparkiet, die door de keurmeesters met 94 punten werd beoordeeld. Cees van der Linden wist met zijn loodbekjes zelfs twee maal kampioen te worden in de klasse “stam” met 371 punten (de scores van 4 vogels bij elkaar opgeteld) en in de klasse “enkeling”  een vogel met een score van 93 punten. Ook behaalde hij hier de zilveren medaille met een vogel, die 92 punten heeft gescoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief