Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Startschot voor tweede editie Woensdrecht Actief

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - De tweede editie van het boekje Woensdrecht Actief is uit. Vanaf vrijdag is het boekje te vinden bij onder andere de multifunctionele centra en via de KBO's. En het aanbod liegt er niet om. Waar er vorig jaar 27 activiteiten in het boekje te vinden waren, zijn dat er nu zo'n veertig. Buurtsportcoach Jacky Jansens is dan ook blij. "Dit project is echt een succes."

Jongeren stimuleren om meer te bewegen, doet de gemeente Woensdrecht al jaren. Zo krijgen alle leerlingen in de gemeente de boekjes van het Sport en Cultuurimpuls mee naar huis. Daarmee krijgen ze een inkijkje in alles wat de gemeente Woensdrecht qua sport en cultuur te bieden heeft, en kunnen ze gratis proeflessen volgen. Maar een dergelijk project voor senioren miste lange tijd. Vorig jaar kwam daar dankzij inspanningen van Buurtsportcoach Jacky Jansens, de BWI en de gemeente verandering in. En met succes. De tweede editie van het boekje is sinds vorige week een feit.

Woensdrecht Actief

Het boekje Woensdrecht Actief geeft alle 55+ers een beeld van wat er voor hen te doen is in de gemeente Woensdrecht op het gebied van sport en cultuur. "We weten allemaal dat bewegen ervoor zorgt dat we gezonder ouder worden", vertelt wethouder Lars van der Beek. "Daarom willen we graag onze ouderen motiveren om actief te blijven. Aan het bereiken van dat doel draagt Woensdrecht Actief enorm bij. We zijn als gemeente dan ook heel blij dat er een tweede editie van het boekje is gekomen." De eer was aan de wethouder om het eerste boekje uit te reiken. Dat deed hij aan één van de deelnemers van de Mix Sport 60+, die iedere woensdag wordt gehouden in MFC de Drieschaar in Ossendrecht.

Deelnemers

Dit jaar staan er zo'n veertig activiteiten in het boekje. Dat varieert van de culturele activiteiten van de Zonnebloem is Ossendrecht tot de Tai Chi Tao van de BWI, en van de linedance in Putte tot Pilates in Huijbergen. Jansens is enorm blij met het grote aanbod. "Vorig jaar was alles natuurlijk nieuw. Toen wisten verenigingen niet goed wat het inhield om in het boekje te staan. Daardoor hielden sommige verenigingen de boot af", legt hij uit. "Maar toen dat eerste boekje uit was, zagen verenigingen ineens hoe mooi het was geworden. Toen werden we door veel verschillende initiatieven benaderd, omdat ze graag óók in het boekje wilden. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Want hoe groter het aanbod is, hoe mooier dat is voor de ouderen."

Laagdrempelig

Met het boekje Woensdrecht Actief wil de BWI sporten voor senioren laagdrempelig maken. Dat is één van de redenen waarom er een fysiek boekje wordt gemaakt. "Als mensen zelf via een site moeten gaan zoeken naar een activiteit, dan kost dat toch meer moeite. Nu heb je alles overzichtelijk samen, met ook meteen de momenten waarop de activiteiten zijn en de contactgegevens", legt Jansens uit. "Bovendien staan er ook diverse gratis activiteiten in. Want alle eerste kennismakingen zijn natuurlijk gratis, maar bij sommige verenigingen moet je wel lidmaatschap betalen als je besluit lid te worden. Bijvoorbeeld bij de Mix Sport waar dit eerste boekje nu wordt uitgereikt, is dat niet het geval. Deelname is altijd gratis. Dus er is geen enkele reden om níet mee te komen doen!

Informatie

Wil jij het boekje Woensdrecht Actief ook hebben? Het is vanaf vrijdag onder andere te krijgen bij de BWI, in de MFC's en via alle KBO's. Ook kun je het online bekijken via www.cultsportwoensdrecht.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief