Ad Vos (r) en Martien van Leeuwen (l) nemen de cheque van Stadlander in ontvangst
Ad Vos (r) en Martien van Leeuwen (l) nemen de cheque van Stadlander in ontvangst

Stadlander doneert 3500 euro aan Alzheimer organisatie

BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT - Alzheimer organisatie West-Brabant / Zeeland heeft van woningcorporatie Stadlander in Bergen op Zoom een donatie van 3500 euro ontvangen. Dit bedrag is de opbrengst van de eindejaarsactie die medewerkers van Stadlander traditioneel organiseren.


De cheque werd aangeboden tijdens een personeelsbijeenkomst aan voorzitter Ad Vos van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant en Martien van Leeuwen, die binnen die organisatie belangenbehartiger voor de gemeente Bergen op Zoom is. Ad Vos zegde toe het ontvangen bedrag in te zullen zetten voor voorlichtingsactiviteiten van de Alzheimer organisatie binnen het werkgebied van Stadlander dat de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen omvat.
Hij legde uit dat veel aandacht aan voorlichting over dementie wordt besteed. Die aandacht is nodig om het bewustwordingsproces te stimuleren dat dementie wezenlijk in de samenleving aanwezig is, en hard op weg is volksziekte nummer 1 te worden. Ook wordt tijdens voorlichtingsbijeenkomsten informatie verstrekt over het ziektebeeld dementie en worden handvatten aangereikt hoe er mee om te gaan. Volgens Vos hebben voorlichters die hier mee bezig zijn behoefte aan ondersteunende apparatuur zoals beamers, laptops en schermen. De donatie van Stadlander maakt de aanschaf daarvan mogelijk. Stichting Alzheimer werd door de medewerkers van Stadlander als doel gekozen voor de eindejaarsactie, omdat zij de ziekte veel terug zien bij hun werk in buurten en wijken. Los van het feit dat veel mensen (helaas) ook persoonlijk wel iemand kennen met dit ziektebeeld. Daarom wil Stadlander graag meehelpen de kennis te vergroten over de ziekte zelf en hoe om te gaan met mensen die erdoor getroffen zijn.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief