Foto: GP Adrie van der Poel

Wielerevenement voor mensen met een beperking krijgt 2e editie

HOOGERHEIDE – Na het succes van 2018 houdt de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide op vrijdag 7 juni voor de 2e maal een wielerevenement voor mensen met een beperking. Dit evenement vindt plaats op het wielertrainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege te Ossendrecht en krijgt de naam “Uniek Sporten, fietsen met je idool”.


De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 20 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden. Daarnaast is de organisatie ook betrokken bij het wielervent op Calfven in september. En vorig jaar kwam daar een wielerevenement bij: Uniek Sporten. Dat werd speciaal gehouden voor mensen met een beperking, zowel lichamelijk als geestelijk. Ondanks de regen was het een groot succes, waar zowel deelnemers als organisatie tevreden op terug konden kijken. Daarom wordt er dit jaar een tweede editie gehouden.

Vrijdag 7 juni start het event om 12.00 uur en het duurt tot ca. 17.00 uur. Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics op de racefiets, MTB, spinnning bike, op de rollenbank, met een tandem en nog veel meer. Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met onder andere een handbike. Vorig jaar waren er 160 deelnemers, maar dit jaar schaalt de organisatie dat nog wat op. Er wordt gemikt op 275 deelnemers. 

Deelnemen aan het programma

Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner. Vrijdag 7 juni kan deze droom in vervulling gaan. Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten. En als mooie herinnering krijg je een speciaal wielershirt mee naar huis. Iedereen die zich vóór 16 april a.s. aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt. Aanmelden kan via www.gpadrievanderpoel.nl.

Het fietsen kan op elk niveau:

• Beginners of niet sportief = Er kan gefietst worden op racefiets, MTB fiets, op de tandem, op de rollenbank en op spinningsfietsen. Tevens kan je kennismaken met een handbike.

• Gemiddeld = Er kan gefietst worden over een parcours met gemiddelde moeilijkheidsgraad en kleine heuveltjes;

• Gevorderd = Als je al veel ervaring met fietsen hebt, is er een parcours voor gevorderden.

Er is voor iedereen wel een geschikte groep. Heb je géén fiets, geen probleem. Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat. Wil je ook op de foto met één van fietsidolen? Ook dit behoort die middag tot de mogelijkheden. De organisatie is momenteel in overleg met verschillende toppers! Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd. Dit leuke event mag je dus niet missen.

Instanties als WVS, Titurel, Almata, SDW, Stichting Samenwerken hebben hun medewerking al toegezegd. Dit jaar zal de organisatie ook gaan samenwerken met Stichting Zin en met Special Olympics Nederland. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief