Foto: Via Jeugd

Nieuwe naam voor Almata

OSSENDRECHT - Stichting Jeugdzorg Sint Joseph (SJSJ) waar Almata onder valt, heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: Via Jeugd. De stichting, die al ruim honderd jaar in Limburg en West-Brabant JeugdzorgPlus en justitiële jeugdzorg biedt, kiest voor deze nieuwe naam om te laten zien waar ze voor staat en om de verbinding tussen de organisatieonderdelen aan te geven. Almata heet daarom voortaan Via Almata.


Een nieuwe naam past bij de ontwikkeling van de organisatie. Een moderne organisatie, die honderd jaar expertise combineert met nieuwe methoden om jongeren met complexe gedrags- en psychiatrische problemen én hun omgeving te helpen weer grip te krijgen op de toekomst.


Op weg naar een veilige toekomst
Met Via Jeugd maakt een jongere een stap op weg naar de toekomst. De nieuwe naam staat voor de plek die Via Jeugd inneemt in het leven van de jongere en zijn omgeving. Via is immers het Latijnse woord voor 'weg', maar betekent ook 'met behulp van'. Dat is de rol die Via Jeugd inneemt: een station op de weg van de ontwikkeling van jongeren. Dat doet Via Jeugd door heel specialistische zorg te bieden. Via Jeugd is vaak de laatste strohalm voor de jongere, maar vooral ook een nieuw begin. Elke jongere krijgt een traject op maat. Soms verblijft een jongere langere tijd op één van de locaties, maar vaak gaat het ook om een kortdurend verblijf. In Via Icarus, Via Almata en Via Het Keerpunt werken jongeren aan de toekomst.


Samenwerking met ketenpartners
De gespecialiseerde medewerkers van Via Jeugd staan naast de jongeren en hun omgeving, óók wanneer het moeilijk wordt. Samen met diverse ketenpartners, waaronder gemeenten en Justitie, helpt Via Jeugd jongeren én hun omgeving op weg naar een veilige toekomst. Niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor de maatschappij.

Hoewel SJSJ vanaf nu een nieuwe naam heeft, blijft alles voor de ouders, jongeren en samenwerkingspartners hetzelfde. De drie organisatieonderdelen Via Almata in Ossendrecht en Via Icarus en Via Het Keerpunt in Cadier en Keer blijven op dezelfde manier werken en ook de ambulante begeleiding na een verblijf bij één van deze instellingen blijft ongewijzigd. Jongeren kunnen dus blijven rekenen op specialistische jeugdzorg van hoog niveau. Via Icarus, Via Almata en Via Het Keerpunt geven jongeren grip op morgen! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief