(Foto: Addo Sprangers)

Aandacht voor de verkiezingen in taalcafé in de Bibliotheek Hoogerheide

WOENSDRECHT - Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Brabantse Provinciale Staten. Maar waar gaat onze provincie over en wat valt er eigenlijk te kiezen? Tijdens het Taalcafé in de Bibliotheek Hoogerheide wordt hier extra aandacht aan besteed. De bijeenkomst is met name bedoeld voor de deelnemers van het taalcafé en vindt plaats op vrijdag 15 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.


Stem je mee!
Het programma Stem je mee! is speciaal ontwikkeld en samengesteld voor iedereen die de politiek misschien niet op de voet volgt, maar er wel iets meer over zou willen weten. Iedereen heeft immers te maken met politiek, of je het nu interessant vindt of niet. Politiek gaat over wonen, werken, gezondheid, je vrije tijd en heel veel meer.
De bibliotheek laat zien wat de provincie voor jou regelt, dat verkiezingen voor iedereen zijn én over iedereen gaan. Ieders mening mag er zijn en iedere stem telt.

Op een begrijpelijke manier krijgen de deelnemers een presentatie en een filmpje te zien, waarna de verkiezingsquiz wordt gespeeld. Er is extra aandacht voor de volgende onderwerpen:

* De provincie: Wat doet de provincie? Waarom is de provincie belangrijk (en daarmee de verkiezingen) voor de Brabantse burgers?
* De verkiezingen: Hoe gaan de verkiezingen voor de provincie in zijn werk? Hoe kun je stemmen voor de provincie?
* Kiezen: Wat vind je als stemgerechtigde belangrijk? Uit welke partijen kun je kiezen bij de verkiezingen? Waar staan de partijen voor?
* De Brabantse Stemwijzer: De Stemwijzer wordt met elkaar doorgenomen, zodat je het thuis makkelijk zelf kunt doen en zo weet met welke politieke partij je de meeste overeenkomsten hebt.

Meer weten?
Zaterdag 16 maart organiseert de bibliotheek Stem je mee! in de Bibliotheek op Zoom. Tussen 13.00 en 15.00 uur mag iedereen deelnemen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief