Brandweerlieden kijken toe hoe collega's het incident aanpakken.
Brandweerlieden kijken toe hoe collega's het incident aanpakken. (Foto: ABWC)

Brandweerwedstrijden komen naar Putte

  algemeen

PUTTE - Op zaterdag 30 maart worden in Putte provinciale brandweer(vaardigheids)wedstrijden gehouden. Zowel in de klasse TS-HD (brandbestrijding) als de klasse 112 gaan tien ploegen de strijd aan.


In de klasse TS-HD krijgen de ploegen een scenario voorgeschoteld waarbij de nadruk ligt op brandbestrijding. Dat kan in een woonhuis, werkplaats of fabriek zijn, aan een vaartuig, voertuig of tankwagen en er zullen waarschijnlijk ook mensen en/of dieren gered moeten worden. In de klasse 112 zijn alle vormen van incidenten mogelijk. De ploeg moet zicht overal op voorbereiden. Er kan een brand zijn ontstaan of een ongeval met of zonder gevaarlijke stoffen en uiteraard zullen er ook hier reddingen uitgevoerd moeten gaan worden.

De vaardigheidsproeven worden georganiseerd door leden van de brandweerposten Huijbergen, Putte en Ossendrecht onder de auspiciën van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Het ABWC stelt zich ten doel de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweer te bevorderen en bieden daarom door middel van het organiseren van vaardigheidsproeven (wedstrijden) de gelegenheid om geoefend te blijven voor situaties die ze in de praktijk tegen kunnen komen.

De ploegen worden tijdens de gehele inzet waargenomen en beoordeeld door een deskundige jury. De drie beste ploegen van elke klasse gaan door naar de volgende (gewestelijke) ronde en uiteindelijk naar een (landelijke) finale.

Iedereen van van harte welkom om te komen kijken. Maar omdat de wedstrijd locatie geheim moet blijven kan er nog geen adres worden genoemd. Kom op 30 maart naar de brandweerpost Putte (Antwerpsestraat 127) en dan wordt u de wedstrijd locatie(s) vertelt.

De eerste ploeg gaat om 7.30 uur van start en de laatste ploeg zal omstreeks 16.30 uur klaar zijn.

Prijsuitreiking is om 19.15 uur in MFC de Biezen te Putte. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief