Foto: Hanneke Marcelis

Gemeentehuis voortaan ook op donderdagavond open

WOENSDRECHT- Het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht gaat een extra avond open. Waar inwoners nu alleen nog op dinsdagavond terecht kunnen bij de loketten, kan dat van 15 april tot en met 15 juli ook op donderdagavond. 


De extra avondopenstelling van het gemeentehuis op donderdagavond is een pilot. Als de resultaten positief zijn, kan de extra avondopenstelling definitief worden doorgevoerd. Om te zorgen dat de pilot geen extra personeelskosten met zich mee brengt, zal het gemeentehuis tijdens de pilot op donderdagochtend gesloten zijn. "Dat is veruit het rustigste moment van de week. Dus sluiting op de donderdagochtend zal geen grote problemen opleveren. Dat terwijl de extra openingstijden in de avond waarschijnlijk wel druk bezocht zullen worden. De dinsdagavond zit namelijk ook altijd vol, en de periode april tot en met juli is traditioneel erg druk vanwege de piek voor de vakantie." Tijdens de pilot periode is op donderdag de nieuwe openingstijd van 12.30 tot
20.00 uur. Let wel op, het bouwloket blijft alleen op de dinsdagavond geopend.

Plannen

Parallel aan de pilot met de extra openingstijden in de avond, gaat de gemeente ook testen of het mogelijk is om op meer moment van de week alleen op afspraak te werken. Nu is er vaak wel de mogelijkheid om een afspraak te plannen, maar kun je ook gewoon altijd binnen komen lopen. "Wat we graag zouden willen is dat mensen altijd online een afspraak plannen. Wanneer mensen vooraf een afspraak plannen, kunnen de ambtenaren zorgen dat ze op de drukte en de op de vragen voorbereid zijn. Maar ook voor onze inwoners heeft het veel voordelen. De grootste is natuurlijk dat de wachttijden afnemen", legt burgemeester Adriaansen uit. "We zien bij andere gemeenten dat dit systeem goed werkt, en dat mensen amper meer hoeven te wachten voor de loketten. Het zou heel mooi zijn als dat ook in Woensdrecht lukt."

De pilot met alleen op afspraak de dienstverleningsloketten bezoeken loopt ook van april tot en met juli, en wordt getest op woensdagochtend. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat op woensdagochtend de minste inloop plaatsvindt. "We willen heel graag dat mensen op die woensdagochtend een afspraak online inplannen. Maar we blijven natuurlijk wel zorgen voor goede dienstverlening. Dus iemand die per abuis toch zonder afspraak aankomt, zal niet worden weggestuurd."

Vervolg
Na de pilotperiode zal de extra avondopenstelling worden geëvalueerd en zal bezien worden of de extra avondopenstelling een vervolg krijgt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief