Afbeelding

Onstuimig weekend in West-Brabant: vooral 's ochtends veel regen

Door: Hanneke Marcelis

WOENSDRECHT - Wie behoefte heeft aan lenteweer, moet nog heel even geduld hebben. Na het weekend stijgen de temperaturen en zal de regen afnemen. Maar komende dagen is de paraplu in West-Brabant nog hard nodig. Vooral zaterdag- en zondagochtend.

Vanochtend is het echt weer om de radar goed in de gaten te houden, want vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land. In de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog en aan het eind van de middag zal de zon vooral in het zuiden tevoorschijn komen. Lokaal kan er nog wel een buitje vallen. De maxima komen uit op 10-14 graden en daarmee is het zacht. De wind trekt aan naar vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in het westen en noorden van het land. Aan de kust kan het even stormachtig waaien. Met de stevige wind is het nog niet erg lekker weer om op het terras te zitten, meldt Weeronline.

Zondagochtend vroeg trekt opnieuw een regengebied over het land. Met 9-10 graden is het iets frisser dan op zaterdag, maar er staat wel wat minder wind. De vrij krachtige tot harde wind neemt geleidelijk af. Alleen aan zee kun je nog lekker uitwaaien. In de middag zijn in het hele land enkele buien, maar tussendoor zal de zon ook heerlijk schijnen.

Na het weekend hebben we op maandag nog een paar buien, maar de dagen daarna blijft het lekker droog. Er is veel ruimte voor de zon en met een temperatuur die oploopt naar regionaal 15 graden later in de week lijkt het eindelijk weer op lente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief