Nieuw Bravis ziekenhuis mogelijk bij Knooppunt Zoomland

BERGEN OP ZOOM - Het terrein ten Noord-Oosten van Knooppunt Zoomland. Dat is de locatie waar Bergen op Zoom de nieuwe hoofdlocatie van het Bravis wil zien verschijnen. Dat werd gisteren tijdens een vergadering van de gemeenteraad in de sporthal bekend gemaakt. Die locatie zou voor inwoners van Woensdrecht beter uitpakken dan de locatie die Roosendaal aandraagt. Als het aan Roosendaal ligt, komt het nieuwe ziekenhuis namelijk in die gemeente te staan.


Het Bravis Ziekenhuis wil in 2025 één nieuwe hoofdlocatie hebben. Aangezien de huidige locaties van de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal niet aan de eisen voldoen, is een nieuwe locatie nodig. De gemeente Roosendaal liet eerder al weten in te zetten op de locatie Bulkenaar. Dat ligt ten oosten van de stad langs de A58. Maar Bergen op Zoom ziet het ziekenhuis liever tegen haar eigen stad aan gerealiseerd worden, op het terrein tegenover Philip Morris. Een belangrijk onderwerp bij de nieuwe locatiekeuze is de 45 minuten norm. Die houdt in dat alle patiënten binnen 45 minuten op de Eerste Hulp moeten kunnen zijn. Voor delen van Tholen en Woensdrecht is het halen van die norm geen gegeven. Daar zijn de aanrijtijden nu al kritiek.

Het Bravis ziekenhuis is momenteel samen met projectleiders van de betrokken gemeenten bezig met het analyseren van de diverse mogelijke locaties. In April moet daarover een knoop worden doorgehakt. De zeven uitgangspunten die het Bravis hanteert bij de keuze zijn:

1. Centraal gelegen in het werkgebied van Bravis (lees: tussen Bergen op Zoom en Roosendaal)

2. Goed bereikbaar vanaf een snelweg en met openbaar vervoer;

3. In verbinding staand met stedelijk gebied (dus niet solistisch 'in de wei')

4. Conform wettelijke eisen voor acute opvang en geboortezorg

5. Met voldoende oppervlakte in verband met parkeermogelijkheden en mogelijke toekomstige uitbreidingen, al dan niet met samenwerkingspartners

6. Toekomstbestendig

7. Op korte termijn realiseerbaar. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief