Rob en Emiel FOTO: Dolph Cantrijn Schaken
Rob en Emiel FOTO: Dolph Cantrijn Schaken Foto: Dolph Cantrijn Schaken

'Rob en Emiel brengen magie naar het Kloosterhof'

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Het gaat goed met Podium Kloosterhof. Tot juni staan er nog zes voorstellingen op het programma van Podium Kloosterhof in Hoogerheide. De helft daarvan is al uitverkocht, en aangezien er voor Stef Bos nog maar enkele kaarten beschikbaar zijn zal de vierde snel volgen. Voorzitter Marinell Bruys is blij, maar hoopt juist ook nog veel kaarten te verkopen voor haar 'kleine pareltje'. "Artiesten die mensen minder goed kennen, maar echt minstens zo leuk zijn als de bekende namen!"

Het Dire Straits Tribute, het blijspel van het Echt Antwaarps Teater en het theatercollege van Guido Weijers zijn alle drie al stijf uitverkocht. "En de vierde uitverkochte voorstelling zal snel volgen", voorspelt Marinell, "want van het concert van Stef Bos zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar." Dat betekent dat er de komende helft van het seizoen alleen nog kaarten beschikbaar zullen zijn voor de andere twee voorstellingen: Rob en Emiel en de Enge Buren. En dat verbaast Marinell Bruys niets.

"Wij merken dat bezoekers vaak voorstellingen kiezen van artiesten die ze goed van de tv kennen, maar het is ook leuk om eens iets nieuws te proberen. En dat kan met de show van Rob en Emiel en de voorstelling van Enge Buren. Beide voorstellingen kun je betitelen als kleine pareltjes."

Programmering

"In onze programmering proberen wij rekening te houden met de smaak van ons publiek", zegt Bruys, voorzitter van Podium Kloosterhof. "Wij vinden het namelijk fijn en belangrijk om zo veel mogelijk mensen een ontspannen avondje uit te bieden in ons gezellige, kleine theater om de hoek." En dat werkt, gezien de goede verkoopcijfers. Al hoopt Bruys toch ook mee kaarten te verkopen voor haar kleine pareltjes: Rob en Emiel en Enge Buren.

Rob en Emiel

Rob en Emiel zijn niet de eersten de besten. Ze zijn Nederlands kampioen magie en wereldkampioen mentalisme. Ook hebben ze hun eigen tv-programma's Street Magic, Zap Magic Battle en School Magic. "Hun voorstelling Onderweg is een show vol entertainment en verwondering", vertelt Marinell Bruys enthousiast. "Deze voorstelling is ook heel leuk voor de jeugd vanaf twaalf jaar."

In Onderweg kruipen Rob en Emiel in de huid van Cornelis en Jacobus Lonsini, die in het begin van de twintigste eeuw op een schip meevoeren naar Australië. In hun theatershow demonstreren Rob en Emiel de trucs van de twee broers. Ze schakelen telkens tussen het verleden en het heden. Ook betrekken ze het publiek bij alle trucs en illusies. "Die trucs zijn afwisselend en echt niet te voorspellen", weet Marinell. "Het publiek zal op het puntje van de stoel zitten en van de ene in de andere verbazing vallen."

Enge buren

Enge Buren is al sinds 1993 bij elkaar en de mannen spelen in de Nederlandse theaters vanaf 2004. Vreemde vogels is hun zevende theatershow en zit vol muziek, humor en cabaret. "Veel mensen denken dat ze Enge Buren niet kennen, maar hun hit Pizza Calzone kent bijna iedereen", verzekert Marinell. Met hun drie goede zangstemmen maken de mannen van elke voorstelling een gevarieerde, vermakelijke en verfrissende show. Marinell geeft de tip om op YouTube filmpjes van Enge Buren op te zoeken. "Zo zie je wat de drie mannen brengen en hoe goed ze zijn." De mannen van Enge Buren bespelen een karrenvracht aan muziekinstrumenten. En die vliegen in het rond! Van de een zijn hand, naar de ander zijn mond om vervolgens weer bij de derde op het hoofd te belanden. Keiharde house wordt in één seconde omgedraaid tot ontroerende muziek. Individuele, improviserende en unieke eigen kunsten worden afgewisseld met perfect ingestudeerde synchroon lopende danspasjes. "Je komt echt ogen te kort", zegt Marinell. "Deze energieke, muzikale voorstelling met persiflages van bekende pophits tot sprekende eigen nummers is dan ook een absolute aanrader!"

Ga voor alle informatie naar www.podiumkloosterhof.nl. Via de site kun je kaarten kopen voor Rob en Emiel, Enge Buren, en kun je de laatste kaarten voor Stef Bos nog in de wacht slepen.[l]

Vreemde Vogels van Enge Buren FOTO: WIM LANSER


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief