Foto:

Woensdrechtse hondenpenning vanaf 1 mei verleden tijd

WOENSDRECHT - De hondenpenning gaat verdwijnen. Vanaf 1 mei zal de penning verleden tijd zijn. De hondenchip neemt de functie van de penning over.


Een hondenpenning is een beetje ouderwets. Dat geeft wethouder Henk Kielman eerlijk toe. "Sinds 2013 is het verplicht om je hond te laten chippen. Die chip is een beter alternatief voor de penning om honden te registeren en controleren. Omliggenden gemeenten schaften daarom eerder al de penning af. De gemeente Woensdrecht volgt nu."

He afschaffen van de penning betekent dat de Belastingsamenwerking West-Brabant voortaan op een andere manier moet gaan controleren of mensen de hondenbelasting wel betalen. Zo zal er intensiever huis-aan-huis worden gecontroleerd of mensen ongeregisteerde honden hebben. "Dat de penning verdwijnt, wil dus niet zeggen dat de hondenbelasting zelf verdwijnt", voegt wethouder Kielman er nadrukkelijk aan toe.

Alle honden die na 1 april 2013 geboren zijn gechipt en geregisteerd in een landelijke databank. Oudere honden kunnen vrijwillig gechipt worden. Het verplicht chippen van honden is landelijk ingevoerd om kwaadwillende handelaren en fokkers te kunnen opsporen en vervolgen. Ook kan via de chip de eigenaar van een gedumpte of verloren hond worden opgespoord. Zo gaat chippen dierenmishandeling en verwaarlozing tegen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief