Sanne, Esmee en Goort. FOTO FRED DE BAAT
Sanne, Esmee en Goort. FOTO FRED DE BAAT Foto: Fred de Baat

Solisten Hit-It Huijbergen plaatsen zich voor Brabantse Kampioenschappen

algemeen

HUIJBERGEN - Drie leden van Slagwerkgroep Hit-It van Muziekvereniging St. Cecilia uit Huijbergen hebben zaterdag 16 maart deelgenomen aan het Solistenconcours voor slagwerkers in Berlicum. Daarbij plaatsten twee van hen zich voor de Brabantse Kampioenschappen en één van hen ook voor het NK.

Voor Sanne Schlössels was het de eerste keer dat ze meedeed aan het Solistenconcours. Zij kwam uit in de 5e divisie en speelde op kleine trom het werk Father and Son van Gert Bomhof. Sanne behaalde hiermee 80 punten, wat een mooie 1e prijs is voor een eerste deelname.

Daarna kwam Esmee de Baat uit in de 4e divisie, zij speelde ook op kleine trom het werk Expo van J. Stoffels. Voor dit werk behaalde Esmee maar liefst 90 punten, wat een 1e prijs met lof oplevert. Ook heeft Esmee zich daarmee geplaatst voor zowel de Brabantse Kampioenschappen op 18 mei als de Nederlandse Kampioenschappen op 22 juni.

Tot slot speelde Goort Buijtenweg op kleine trom het werk Drum Pleasure van Gert Bomhof. Goort kwam uit in de 3e divisie en behaalde met zijn optreden 83 punten. Een mooie 1e prijs en plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen op 18 mei.

Slagwerkgroep Hit-It van St. Cecilia is al jaren een vaste deelnemer aan de solistenconcoursen die de Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseert. Deelname aan zo’n solistenconcours levert een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van de slagwerkers. Door onder begeleiding van instructeur Wil Veeke te studeren op een solostuk werken de leden aan hun persoonlijke ontwikkeling, wat ook weer bijdraagt aan hun ontwikkeling in de slagwerkgroep. Hiermee profiteren zowel de leden zelf als de groep van de groei die ze in de loop der jaren doormaken met deelname aan solistenconcoursen, wat ook afgelopen zaterdag weer is gebleken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief