Afbeelding
Archieffoto

2,5 kilo hennep en dronken bestuurder bij politieactie in grensgebied

Door: Peter Houtepen Politie

WOENSDRECHT/PUTTE - Bij een gezamenlijke controle van het politiecluster Woensdrecht met de Belgische politie, zijn woensdag meerdere processen-verbaal uitgeschreven en waarschuwingen uitgedeeld.

Hoofddoel van de actie was om voertuigen en personen te controleren op mogelijke betrokkenheid bij inbraken. Dat gebeurde niet alleen bij de grensvovergang Woensdrecht/Putte (B), maar ook op vijf andere locaties langs de grens. Belgische agenten deelden daarbij meerdere processen-verbaal en waarschuwingen uit.

Diverse voertuigen werden onderzocht en nagekeken. Bij één van de auto's werden zakken met hennep met een totaalgewicht van 2,5 kilo aangetroffen. De hennep zat verstopt in een zak met het opschrift van hondenvoer. Hierop zijn door Belgische agenten twee verdachten aangehouden. Bij andere auto's werden gebreken geconstateerd. De betrokken personen krijgen vijftien dagen de tijd om deze gebreken te repareren. Als zij hieraan niet binnen de termijn voldoen, krijgen ze daadwerkelijk een proces-verbaal.

Tijdens de controle vond ook een aanrijding plaats met materiële schade. Eén van de betrokken bestuurders bleek alcohol gedronken te hebben. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed. "De aanwezigheid van samenwerkende politie in dit deel van de grensstreek is door burgers als zeer positief ervaren", aldus de politie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief