koninklijke onderscheiding
koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Huijbergenaar Richard van Stel

Door: Hanneke Marcelis

HUIJBERGEN – Vanavond heeft burgemeester Steven Adriaansen tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Stichting Vrienden van Bokki, een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uitgereikt aan de heer Richard van Stel (54) uit Huijbergen. De Huijbergenaar ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor de Stichting Vrienden van Bokki.


De heer van Stel is al ruim 30 jaar (sinds 1988) actief binnen de Stichting Vrienden van Bokki. Zo was hij in 1988 een van de oprichters van deze vereniging en vanaf de oprichting penningmeester van deze vriendenclub. Betrokkene was de grote animator van de vele sportevenementen die de vriendenclub heeft georganiseerd zoals de Roparun, voetbalactiviteiten, snookertoernooien, postduivenacties en estafettewedstrijden zoals de Pijl van Woensdrecht. Daarnaast heeft hij diverse evenementen georganiseerd in het buitenland zoals in Tanzania (7 keer), Malawi, Nepal, Guatemala en Gambia, waar zij waterputten, scholen, slaapzalen voor weeshuizen hebben gebouwd en schoonwatervoorzieningen hebben aangelegd.


Naast zijn grote verdiensten voor de Stichting Vrienden van Bokki is decorandus ook 20 jaar jeugdtrainer geweest bij de voetbalvereniging VIVOO in Huijbergen. 17 jaar vrijwilliger bij Kindervakantieweek Woensdrecht en vrijwilliger bij de Stichting Rommelmarkt Huijbergen en Tennisvereniging Huijbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief