Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Overval op cafetaria Ni Hao: slechts één tip

Door: Peter Houtepen Algemeen

OSSENDRECHT - De aandacht voor de overval op cafetaria Ni Hao in Ossendrecht in het tv-programma Opsporing Verzocht heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Tot dusver is maar één tip over de zaak binnengekomen, zo meldde het programma dinsdagavond.

De overval op Nia Hao op de Markt in Ossendrecht vond plaats op maandag 19 november vorig jaar. De 40-jarige eigenaar van de zaak was op die bewuste dag 's avonds aan het afwassen toen er twee jongens de cafetaria binnen liepen. Een van de twee wilde sigaretten kopen en vroeg om een pakje Marlboro. De andere overvaller stapte toen naar voren en zei dat hij alles wilde hebben. Hierbij werd een vuurwapen op de vrouw achter de balie gericht. De vrouw gaf een slof, maar de jongens wilden meer hebben. Hierna vertrokken de beide daders. Het 4-jarige zoontje van de eigenaar zat tijdens de overval in de zaak televisie te kijken.

Op dinsdag 9 april werd een reconstructie uitgezonden in Opsporing Verzocht. Eerder besteedde ook al het programma Bureau Brabant aandacht aan de overval. De twee daders zijn omschreven als mannen met een lichte huidskleur en een smal postuur. Wat opviel was hun verschil in lengte. De ene dader was zo'n 1.70 meter lang en was helemaal in het zwart gekleed, en zijn compagnon zo'n 1.90 meter lang. Hij droeg een vest met een blauwe capuchon en een jas. De mannen spraken Nederlands. Mogelijk heeft het duo rond 20.30 uur een retroscooter geparkeerd tussen het Hondseind en De Cichorei.

Kijk hieronder het item uit Opsporing Verzocht nog een keer terug:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief