Groep 6 en 7 zijn er klaar voor!
Groep 6 en 7 zijn er klaar voor! Foto: P. Schouwenaars

Basisschool De Stappen naar de auditie van Lang Leve de Muziek Show

WOENSDRECHT - Op dinsdag 14 mei mag groep 6/7 van basisschool De Stappen auditie gaan doen voor het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show. De kinderen hebben in februari een muzikale act gemaakt en deze act is gefilmd. Dit filmpje is naar Meer Muziek in de Klas gestuurd in de hoop dat het goed genoeg bevonden zou worden voor een plaatsje bij de audities van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show. Woensdag 3 april kregen zij de uitslag via een filmpje van Buddy Vedder ( o.a. bekend van Goede Tijden Slechte Tijden): ze mogen naar de auditie!

Tijdens deze auditie, die in schouwburg de Kunstmin in Dordrecht plaatsvindt, zullen scholen uit Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant aanwezig zijn. Allemaal met als doel een plaatsje bemachtigen in de Lang Leve de Muziek Show, waarbij de winnaar van dit tv-programma deel mag nemen in het Grootste Orkest van Nederland tijdens het Kerst Muziek Gala. Koningin Máxima zal hierbij aanwezig zijn als eregast!

Met het doorkomen van de selectie, krijgt basisschool De Stappen 10 uur gratis muziekles aangeboden van de Stichting Meer Muziek in de Klas. Deze lessen worden verzorgd door een Vliegende Brigadier van de stichting, in ons geval Leon Linders van slagwerkschool Rondomtrom.

Op maandag 13 mei zullen de kinderen hun act tijdens een generale repetitie aan alle ouders en kinderen laten zien. Deze generale repetitie zal om 11.45 uur plaatsvinden in de aula van de school . Ouders en andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief