Foto: Gemeente Woensdrecht

Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht deelt cheques uit

OSSENDRECHT - Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht heeft maandagavond duizenden euro's aan cheques uitgedeeld aan goede doelen. Ossendrecht werd verkozen tot tweede Roparunstad, wat betekent dat het comité, in overleg met de burgemeester, 22.500 euro te verdelen had.


Het was maandagavond druk in Mariahove in Ossendrecht. Daar werden de cheques van Doorkomst Roparun Ossendrecht uitgedeeld. De zaal zat goed vol, en jazzorkest Rue d'Anvers, de muzikale formatie uit Bergen op Zoom, zorgen voor de muzikale omlijsting van de avond.

De grootste cheque van de avond ging naar Stichting Emoties. Zij kregen én een cheque ter waarde van 9000 euro vanuit het bedrag van de Roparunstad, én ruim 1000 euro vanuit de opbrengst van de kindersponsorloop. Stichting Emoties is een Woensdrechtse stichting die is opgericht in 2013. Zij zamelen geld in om wensen te vervullen van inwoners van de gemeente die kanker hebben. De stichting wordt benaderd door familie, vrienden of kennissen van degene die de ziekte heeft, en gaat vervolgens op kennismakingsbezoek. Dan worden de mogelijkheden besproken. De betrokkene mag vervolgens zelf zijn wens regelen, wat wordt gefinancierd door de stichting. Met de ruim 10.000 euro die de stichting maandag kreeg van het comité doorkomst roparun Ossendrecht kan de stichting dus weer veel mensen die aan kanker lijden steunen.

3500 euro was er voor verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove in Ossendrecht, waar de uitreiking van de cheques ook plaats vond. Mariahove gaat het geld gebruiken voor haar palliatieve kamer. 

Vervolgens waren er vijf cheques van 2000 euro voor vijf andere goede doelen, namelijk Netwerk Palliatieve zorg, Stichting 't Opkikkertje, de Flor van Putte Stichting, de ontvangst van de patiënten Daniël den Hoed en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant Tholen. De eerste vier van deze vijf goede doelen mochten vorig jaar ook een cheque in ontvangst nemen. De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg(VPTZ) was daarmee dus de enige 'nieuwe'. Zij gaan hun 2000 euro gebruiken voor de scholing van hun vrijwilligers. De vrijwilligers van VPTZ zorgen voor aandacht en ondersteuning bij mensen in hun laatste levensfase. Dat kan thuis zijn, of in een zorginstelling. Meer informatie over dit goede doel vind je op www.vptz-westbrabanttholen.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief