Moordenaar Jesse Dingemans binnenkort mogelijk weg uit tbs-kliniek

HOOGERHEIDE - Julien C, de moordenaar in 2006 van de toen 8-jarige Jesse Dingemans in Hoogerheide, mag mogelijk binnenkort de tbs-kliniek waar hij verblijft verlaten om ergens begeleid te gaan wonen. Dat bleek donderdag tijdens een zitting in de rechtbank van Breda, waar zijn ter beschikking stelling besproken werd. 


Jesse Dingemans werd op 1 december 2006 met ernstige verwondingen aan de hals aangetroffen in een klaslokaal van basisschool De Klim-Op in Hoogerheide en overleed korte tijd later. De op dat moment 22-jarige Julien C. uit Hoogerheide werd later die dag aangehouden als verdachte. Voor de moord werd hij veroordeeld tot elf jaar en zeven maanden celstraf en tbs met dwangverpleging.

Nadat hij eerst zijn gevangenisstraf voor de afschrikwekkende moord had uitgezeten, werd hij overgebracht naar de Van Mesdagkliniek in Groningen voor zijn tbs-behandeling. Julien C., nu 34 jaar, heeft in de tussentijd al enkele keren zowel begeleid als onbegeleid verlof gekregen.

De rechtbank komt over twee weken weer bijeen om de zaak te bespreken.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief