Jenneke in actie in haar foodtruck Car Paccio. FOTO CAR PACCIO
Jenneke in actie in haar foodtruck Car Paccio. FOTO CAR PACCIO (Foto: Car Paccio)

Foodtruck Car Paccio uit Hoogerheide heeft de beste naam

HOOGERHEIDE – Sommige concepten hebben een naam die klinkt als een klok: De Winkel van Sinkel, Dille en Kamille, maar ook Car Paccio van Jenneke Peschier-Reitsma en haar sidekick en man Bart Peschier. De naam Car Paccio won recent de verkiezing Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar.


De winnaar van de verkiezing werd bekend gemaakt tijdens het 100% NL-radioprogramma De Barry Paf Show. Volgens de jury is Car Paccio de verdiende winnaar, omdat de naam precies de lading dekt. In totaal deden 150 Foodtrucks mee. De top vijf bestond verder uit Hupsaté, Pofferdikkie, Mister Maisguy en Kok au Van.

Droom

De eigenaren van Car Paccio wonen in Hoogerheide: Jenneke Peschier-Reitsma en haar man Bart Peschier. "Car Paccio is een droom van mij. Vanaf mijn zestiende heb ik altijd in de horeca gewerkt. Ik heb aan de Hotelschool in Den Haag gestudeerd waar ik Bart leerde kennen." Een eigen bedrijf en concept was altijd een droom van Jenneke. "Uiteindelijk ontstond in 2015 het idee om een foodtruck op te starten. Sindsdien is het snel gegaan."

Festivals

Bij Car Paccio kun je terecht voor een broodje carpaccio en meer. "Naast broodjes carpaccio maken we ook hapjes, salades, soepen, Italiaanse burgers en desserts. Verder verzorgen we catering voor particulieren en bedrijven. Alles wordt vers bereid in de foodtruck. Het is een Peugeot J7-busje, waar een keukentje in zit, met een grillplaat die we los meenemen."

Pinkpop

Met haar foodtruck reist Jenneke stad en land af. "We staan op festivals in Nederland en België. Onlangs stonden we op Paaspop en binnenkort zijn we op Pinkpop te vinden. Het is echt heel divers werk. De ene dag staan we op een bruiloft en de volgende dag tussen feestende mensen op een festival."
Car Paccio is vooral het geesteskindje van Jenneke, maar helemaal alleen doet ze het niet. "Mijn man Bart helpt veel mee, onder meer met de voorbereidingen. Voor de bediening en bereiden van de gerechten werk ik onder meer samen met studenten." Car Paccio staat volgens Jenneke voor pure smaken, kwaliteitsproducten en liefde voor het vak. Niet alleen de kwaliteit van het product is belangrijk, maar het personeel net zo goed. We proberen altijd net dat beetje extra te geven."

Zwanger
Jenneke zou fulltime met haar Car Paccio bezig kunnen zijn, maar ze doet het even wat rustiger aan. "Ik ben zwanger van ons derde kindje, dus ik neem zelf even wat meer rust. Car Paccio zelf draait met het team echter op volle toeren door." Door de winst van de Namespotting-verkiezing staat Car Paccio volop in de kijker. "De verkiezing levert ons vooral veel naamsbekendheid, maar het gaat natuurlijk om de eer."

Meer informatie: www.car-paccio.nl. DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief