Mooi Zilvermeeuw weekend. FOTO M. DEN OUDEN
Mooi Zilvermeeuw weekend. FOTO M. DEN OUDEN Foto: M den Ouden

Mooi maar druk Zilvermeeuw weekend

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Een druk en gezellig weekend was het afgelopen Pinksterweekend voor zwemvereniging de Zilvermeeuw. Stilzitten is niet aan hen besteed.

Vrijdagmiddag 7 juni werd het startschot gegeven voor het jaarlijkse, altijd gezellige Zilvermeeuwkamp. Deze keer waren zij neergestreken bij de Scouting in Ossendrecht. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden om een 3-tal dagen door te brengen. Even leek het weer roet in het eten te gooien, maar dat is zeker erg meegevallen. Bosspellen, speurtochten en binnen spelen, lekker eten en drinken en op zaterdagavond de jaarlijkse BBQ met Monique’s Culinaire Hap met Bingo en bonte avond voor alle leden.

Mede door de plaatselijke ondernemers zoals Visspecialist de Vos, Kwalitaria Delifrance, en hallo Jumbo Paul Lucius allen uit Hoogerheide! Dank jullie wel!

Op zondagmiddag werden de kids weer opgehaald door hun ouders zodat ze nog even een dagje kunnen rusten voordat ze weer naar school moeten. Maar ook voor de leiding is dat extra rustdagje zeker welkom.

Bovendien vonden dit weekend op 8 en 9 juni de Miniorenfinales plaats in Tilburg. Zes jonge Zilvermeeuwtjes waren geselecteerd om mee te mogen zwemmen tijdens dit prachtige evenement. Zij kozen niet voor het kamp en gingen twee dagen op pad met begeleiders en supporters.

Zij zwommen allemaal diverse afstanden mee met andere jonge zwemmers uit heel Brabant. Veel spannende en mooie races gedurende deze 2 dagen. Op het eind van het weekend mochten de Zilvermeeuwtjes en hun trotse trainers terugkijken op 2 mooie zwemdagen met leeftijdsgenootjes. Voor hen waren er 14 tijdsverbeteringen, 4 clubrecords. Buiten enkele tijdsverbeteringen verdiende de 9- jarige Dylano Van Brussel bovendien nog een bronzen medaille.

En als kers op de taart won de Zilvermeeuwploeg een waardebon om met 15 personen een uur te gaan jumpen bij JumpXL in Waalwijk.

Info over de Zilvermeeuw op www.zvdezilvermeeuw.nl of zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief