Het nieuwe regeringstoestel landde dinsdag 18 juni op vliegbasis Woensdrecht.
Het nieuwe regeringstoestel landde dinsdag 18 juni op vliegbasis Woensdrecht. (Foto: Facebook Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Bezoek het nieuwe regeringsvliegtuig op vliegbasis Woensdrecht

  algemeen

WOENSDRECHT - Het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, is dinsdag 18 juni gearriveerd op vliegbasis Woensdrecht. Het vliegtuig is daarmee officieel overgedragen aan de Nederlandse regering. Zaterdag 6 juli kan publiek het toestel van buiten zien en fotografen op de vliegbasis in Woensdrecht. 


Het toestel is gebouw door Boeing in Seattle. De komende weken verzorgt Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw van het interieur. Naar schatting is het vliegtuig vanaf augustus beschikbaar. Vanaf dan wordt de standplaats Schiphol. De komende jaren blijft Fokker ook verantwoordelijk voor de uitrusting van de cabine.

KLM wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van de vluchten. Zij zullen de crew aanleveren en het onderhoud doen. Het toestel biedt plaats aan 26 passagiers. 

Op zaterdag 6 juli kan het publiek vanaf 10.30 uur het toestel van buiten bewonderen. Daarnaast is er op de vliegbasis ook een ruimte ingericht met informatie over het nieuwe regeringstoestel en het interieur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur hier aanmelden. Er zijn 3000 plekken beschikbaar. Aanmelding is in verband met veiligheidsmaatregelen verplicht. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief