jeu de boules petanque_1025989723.jpg
jeu de boules petanque_1025989723.jpg

Putte krijgt drie extra jeu de boules-banen bij De Biezen

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Het dorpsplatform Putte, KBO Putte en MFC De Biezen willen drie extra jeu de boules-banen aanleggen.

Sinds augustus 2017 ligt er al een baan bij MFC De Biezen waar veel gebruik van wordt gemaakt. KBO Putte heeft de baan vanaf het begin gebruikt om ouderen in beweging te krijgen.

Als het goed weer is, wordt er elke woensdag gespeeld door tussen de tien en twintig personen. MFC De Biezen moest extra banen uitzetten om iedereen. Als het druk is en tijdens toernooitjes wordt er ook gespeeld op het grasveld.

Bond

Het dorpsplatform, KBO en De Biezen willen zich aansluiten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond. De drie extra banen moeten dan voldoen aan de eisen voor petanqueverenigingen. Het college van burgemeester en wethouders ziet de meerwaarde van de baan en wil 10.147 euro investeren in drie extra banen.

Budget

Het geld komt uit het reservebudget van dorpsplatforms. Dat is in februari verhoogd met 75.000 euro. “Het is mooi om te zien dat het oorspronkelijke initiatief van één jeu de boules-baan zo succesvol is dat het uit zijn jasje is gegroeid. We zien in de uitbreiding niet alleen een sportieve meerwaarde, maar ook sociale meerwaarde”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

De partijen helpen zelf bij de aanleg en zorgen daarna voor het onderhoud.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief