Logo internetbode.nl/woensdrecht

‘Thuisblijven is niet goed’

  Nieuwsbrief

WOENSDRECHT - Thuisblijven is niet goed. Die boodschap gaven wethouder Lars van der Beek en leerplichtambtenaar Ada van Nijnatten mee aan leerlingen van het ZuidWestHoek College. 


In het kader van de Dag van de Leerplicht gaven zij samen een gastcollege op de Woensdrechtse vmbo-school. Daarbij gingen ze in op de plicht die leerlingen tot zestien jaar hebben om onderwijs te volgen en hoe zij proberen te voorkomen dat jongeren vroegtijdig afhaken. Concreet betekent dat een leerling die zes keer te laat op school komt of zich vier keer op een jaar ziek meldt een gesprekje kan verwachten van de leerplichtambtenaar.

"Eén keer te laat komen is niet erg. Maar als er thuis iets speelt, waardoor je steeds vaker te laat op school bent en lessen mist, dan wil ik weten wat er aan de hand is en hoe we je kunnen helpen", legde Van Nijnatten uit.

FOTO RIA VAN MEIR<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief