Logo internetbode.nl/woensdrecht

Niet meer reizen voor ontvangen reisdocumenten

  Nu Bergen op Zoom

WOENSDRECHT - Als het aan het gemeentebestuur ligt, hoeven inwoners van de gemeente Woensdrecht vanaf mei niet meer langs het gemeentehuis om hun nieuwe paspoort of identiteitskaart op te halen. Het college wil mensen de mogelijkheid bieden om tegen een bedrag van 4,95 euro reisdocumenten thuis te laten bezorgen. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Burgemeester Steven Adriaansen verwacht dat met de bezorging van paspoorten en identiteitskaarten meerdere doelgroepen aangesproken kunnen worden. "Denk aan ouderen die slecht te been zijn of zonder vervoer zitten en voor wie een rit naar het gemeentehuis een hele toer is. Maar ook voor mensen die vanwege hun werk niet in de gelegenheid zijn om hun reisdocumenten op te halen biedt deze mogelijkheid extra service", meent hij.

Integriteitsverklaring

De gemeente werkt voor de bezorging van de documenten samen met het gespecialiseerde bedrijf AMP Groep. Alle medewerkers van het bedrijf zijn gescreend met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en hebben een integriteitsverklaring moeten ondertekenen.

Inwoners die kiezen voor thuisbezorging kunnen via AMP Groep zelf kiezen op welke dag, tijdstip en adres ze de reisdocumenten laten bezorgen. Het thuisbezorgen kan op werkdagen tussen 08.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur. De kosten voor het thuisbezorgen bedragen 4,95 voor een individueel reisdocument. Worden er in één gezin meerdere identiteitsbewijzen aangevraagd, dan kost dat 9,95 euro.

Gemeenteraad

De tarieven moeten nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad, benadrukt burgemeester Adriaansen. "We leggen als gemeente ongeveer zo'n tien euro per bezorging bij. Dat kunnen we echter deels compenseren door minder kosten aan de balie. Uit een landelijke pilot is gebleken dat zo'n twintig procent van de mensen zullen kiezen voor deze service."

De dienstverlening geldt alleen nog maar voor paspoorten en identiteitskaarten; rijbewijzen moeten nog wel op het gemeentehuis worden opgehaald. Ook moet men voor de aanvraag van een identiteitsbewijs nog wel langs het gemeentehuis. De gemeenteraad buigt zich komende maand over het voorstel van het college.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895852232-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief