Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Franse automobilist vliegt in vangrail op de A4 na achtervolging

Door: Bregje Kop Politie

WOENSDRECHT - Een automobilist is zaterdagmiddag tijdens een achtervolging op de A4 tegen een vangrail gebotst. De bestuurder raakte niet gewond. Hij is aangehouden.

Omstreeks 14.45 uur wilde de politie de bestuurder van een auto controleren. De automobilist reageerde echter niet op stoptekens van de politie. Hierop werd een achtervolging ingezet met meerdere politie-eenheden. Bij de achtervolging maakte de bestuurder van de vluchtauto veel verkeersovertredingen. Op de A4 richting Antwerpen vloog de auto met een snelheid van ongeveer 175 kilometer per uur uit de bocht. Hierdoor raakte naast de auto, ook de vangrail en een verkeersbord beschadigd. De 28-jarige bestuurder uit het Noord-Franse Tourcoing werd aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Hennep

In de auto trof de politie ook nog een ruime hoeveelheid hennep aan. Na weging bleek dit te gaan om ruim zevenhonderd gram. Deze drugs is in beslag genomen. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief