Foto: Politie

Omstanders van aanhouding jongen gooien met bloempot naar agenten

  Politie

HOOGERHEIDE - Omstanders die het niet eens waren met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Hoogerheide hebben dinsdagavond met een bloempot gegooid naar agenten.


De jongen werd in Bergen op Zoom opgepakt als verdachte van de heling van een gestolen motorfiets. De eigenaar van het voertuig, een man uit de buurt van Venlo bij wie de motor op 8 mei gestolen was, had de motor aangetroffen in Bergen op Zoom.

Kopstoten

Bij zijn aanhouding pleegde de 17-jarige jongen behoorlijk wat verzet. Hij probeerde agenten kopstoten te geven en trapte meerdere malen tegen de deur van een politiebusje, waardoor schade aan het voertuig ontstond. Ook spuugde hij een van de agenten in het gezicht. Verder werden de agenten uitgescholden en geïntimideerd door omstanders die het met de aanhouding niet eens waren. Op een gegeven moment werd er zelfs een bloempot in de richting van de agenten gegooid. 

De recherche pakt de zaak verder op en doet onderzoek naar de heling en diefstal van de motor. De verdachte wordt verder gehoord in een politiecellencomplex.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief