Man met harddrugs aangehouden in Huijbergen na lange politieachtervolging
Foto: Shutterstock

Man met harddrugs aangehouden in Huijbergen na lange politieachtervolging

  Politie

HUIJBERGEN - De politie heeft donderdagnacht op de Vossenholstraat in Huijbergen na een lange achtervolging de bestuurder van een personenauto met een Frans kenteken aangehouden. 


Bij de achtervolging waren liefst acht politiewagens betrokken. Daarbij werden snelheden van boven de 260 kilometer per uur bereikt. Een van de politiewagens crashte tijdens de achtervolging in het centrum van Hoogerheide. De inzittenden bleven ongedeerd. In totaal duurde de achtervolging een half uur, namelijk van 01.55 uur tot 02.25 uur. 

De achtervolging begon op de A16 bij Dordrecht. Vanaf daar probeerde de politie de verdachte staande te houden, maar die besloot het gaspedaal flink in te duwen. Er volgde een achtervolging via de A58 langs Etten-Leur en Roosendaal. Uiteindelijk vluchtte de verdachte de grens over bij Putte, maar draaide vervolgens weer om richting Nederlandse grens en reed in Huijbergen de doodlopende Vennekensstraat in. Hij vluchtte te voet verder, maar de hondengeleider vond de verdachte in een tuin van een woning. De politie nam 15 pakketten in beslag met cocaïne. Naar schatting gaat het om ongeveer 16 kilo. 

De woonplaats van de 35-jarige verdachte is niet bekend.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief