Logo internetbode.nl/woensdrecht

Derde Run Bike Run van Hoogerheide

  Sport en Vereniging


HOOGERHEIDE - Zondag 7 mei vindt de 3e editie van de Run Bike Run Hoogerheide plaats. Deze 3e editie van dit evenement maakt dit jaar weer deel uit van de Run Bike Run Series.

De Run Bike Run Series zijn een teamcompetitie over 6 wedstrijden waarbij de sterkste 31 teams/verenigingen van Nederland strijden om de nationale clubtitel. In Frankrijk en ook in Nederland bij de Triatlon is het format in teamvariant een groot succes gebleken.

In Hoogerheide vindt de 3e wedstrijd plaats over 2,5km lopen, 20km fietsen en 5km lopen. Tijdens deze wedstrijd mag worden "gestayerd" dat wil zeggen dat bij elkaar in de groep mag worden gereden.

Het parkoers in Hoogerheide is selectief. In de loopronde van 1,25 km zit de trap bekend van de Wereldbeker veldrijden, het fietsparkoers is technisch en kent met korte klimmetjes een paar echte kuitenbijters.

De competitie heeft een aantal teams die weinig voor elkaar onder doen.

Hellas en UnIted zijn dit jaar al de sterkste teams gebleken gevolgd door Groningen en TC Twente bij de mannen. Bij de vrouwen is Edo Sports al 2x de winnaar geworden voor Hellas en UnIted. Alexander Picard uit Chaam zal zeker weer van de partij zijn evenals Stein Posthuma en Joep Staps. Vanuit het team Keep on Running zullen Erik Kramer uit Breda en Wim Nieuwkerk uit Dinteloord hun rentree maken.

De start van de wedstrijd vanaf het Raedthuysplein, waar de wissel tussen fietsen en lopen ook zal plaatsvinden, is om 13.15 uur voor de dames en om 13.45 uur voor de heren.

Om 11 uur start de wedstijd voor de individuelen en de duo's over dezelfde afstand en hetzelfde parcours. Er hebben zich op dit moment al zo'n ruim 75 atleten ingeschreven. Stichting Run Bike Run Hoogerheide heeft er alles aan gedaan, mede dankzij de vele sponsors en het grote aantal vrijwilligers, om een mooi evenement weg te zetten wat zeker zal bijdragen tot promotie van de gemeente Woensdrecht en de Brabantse Wal.

Meer info over de wedstrijd, het circuit en de tussenstanden is te vinden op www.runbikerunhoogerheide.nl en www.rbrseries.nl

Meer info: John de Crom, Organisatie Run Bike Run Hoogerheide 06-13634882; Armand v.d. Smissen, Organisatie RBR Series 06-26781536.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief