Bandexamens Dojo Satori

  Sport en Vereniging


HOOGERHEIDE - Op donderdag 16 februari vonden de eerste bandexamens van Dojo Satori plaats. In het totaal legde 21 kandidaten het bandexamen af en allen waren zij met vlag en wimpel geslaagd.

Het bandexamen werd afgenomen door een examencommissie bestaande uit vijf zwarte banders, waarvan in het totaal drie examinatoren van andere sportscholen. Tijdens de examens moesten de karateka's in groepjes van 4-6 examenkandidaten hun examenonderdelen presenteren. Er werd examen gedaan vanaf gele slip t/m groene band.

Het examen bestond uit de drie onderdelen van het karate: Kihon, Kata en Kumite. Het examen was gebaseerd op de WTKO exameneisen en de eisen van het KBN, Shotokan 4e Platform. Als laatste onderdeel werden de karateka's nog getest in hun vrijvechten. Dojo Satori hecht hier veel waarde aan, gezien karate meer is dan gewoon een sport. Bij het traditionele karate wordt de karateka namelijk niet alleen fysiek, maar ook mentaal getraind.

Nu het eerste examen geweest is, maken onze karateka's zich klaar voor de wedstrijden van het komend seizoen. Het volgende examen wordt namelijk pas weer afgenomen in juni. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief