Dojo Satori valt net buiten de prijzen op EK

  Sport en Vereniging


WOENSDRECHT - Afgelopen weekend hebben Manuela van Gent en Karwan Karim van Dojo Satori deelgenomen aan het eerste Europese Kampioenschap Karate van het WTKO in Amsterdam. Na zowel vrijdag, als zaterdag drie uur getraind te hebben onder grote Sensei als Richard Amos (6e dan) en Scott Langley (6e dan), hebben zij zondag zichzelf mogen bewijzen op de drukbezochte wedstrijd dag.

Manuela en Karwan deden beide mee aan zowel het Kata, als het Kumite. Eerst werd het onderdeel Kata afgehandeld. Hierbij moet de karateka een vaste serie van technieken laten zien, alsof hij in een echt gevecht zit. Manuela kwam hierbij helaas net een tiende punt te kort om de derde plaats te pakken, en eindigde daarmee op de vierde plaats. Karwan ging tijdens het Kata gelijk op met zijn tegenstander. Helaas, zoals wel vaker, zat het venijn hem in de staart, gezien bij de laatste technieken de wedstrijdspanning erin sloop en hij toch net een fout maakte.

Manuela was als eerste aan de beurt met het kumite, het vrije gevecht. In de kwart finale had ze helaas met 2-1 verloren, waardoor ze mocht vechten voor de 3e/4e plaats. Het gevecht verliep goed, en gelijk op. Helaas, zoals wel vaker in een gevecht, was de timing van Manuela's laatste techniek net niet juist waardoor ze te ver door kwam op het gezicht van haar tegenstander. Nadat Manuela's opponent een bloedneus had, werd er terecht besloten om tot verlies door diskwalificatie over te gaan, waardoor Manuela helaas weer op de vierde plaats eindigde.

Voor Karwan verliep het kumite zeer goed. Karwan heeft na een lange tijd gestopt te zijn, pas drie jaar geleden het karate weer opgepakt. Al zijn opponenten zijn vaak doorgewinterde karateka's die al jaren wedstrijdervaring hebben. Toch bleek Karwan zijn opponent moeite te hebben met deze bruine banden. Karwan kon goed stand houden en liet zich niet van de wijs brengen. Echter was het zijn nadeel op technisch vlak dat hem ervan weerhield om de punten te scoren.

Dojo Satori kan dus terug kijken op een top weekend met veel inhoudelijke verdieping doormiddel van de stage dagen. Daarnaast hebben de karateka's van Dojo Satori zich weer mogen meten aan zeer goede vechters, waardoor zij nog meer gemotiveerd zijn geraakt om te trainen om zich te ontwikkelen in de vechtkunst karate. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief