Simon de Pooter jeugdkampioen schaken

  Sport en Vereniging


WOENSDRECHT - Na een ontzettend spannende laatste periode is Simon de Pooter als winnaar naar voren gekomen. Simon bleef zijn tegenstrevers Wouter Kunst en Mees Schillemans nipt voor. Deze drie spelers zijn nog jong en dat belooft dus wat voor de toekomst. En er komen nog steeds meer sterke jeugdspelers aan. Wat verheugend is, is dat er ook steeds meer meisjes om de topplaatsen meedoen.

Voor de avondcompetities werden de laatste wedstrijden gespeeld. BSV A won met 3-1 van 't Paardje uit Made. Er waren overwinningen voor Oliver de Hert en Henry Groenveld. Rob Hopman Been en Bas van de Putte speelden remise. BSV A werd uiteindelijk 5e in de eerste klasse van de avondcompetitie. BSV B won met 4-0 tegen Unk uit Zevenbergen. René Punt, André van de Graaf, Piet Bruijs en Pieter-Jan Demmers wonnen. BSV B bereikte met deze overwinning de 2e plaats in de 2e klasse van de avondcompetitie.

In het Open Bergs kampioenschap werden in de A-finale geen partijen gespeeld en dus blijft Ton Hertogs met 4 uit 5 bovenaan. In de B-finale waren er de volgende uitslagen: Jan Haverhoek-Pieter-Jan Demmers 0,5-0,5; Henry Groenveld-Kees de Looff 0-1; Wesley Hopmans-Jasper van Nispen 1-0. Door deze resultaten gaat Pieter-Jan Demmers nu met 4,5 punt uit 5 wedstrijden nu bovenaan.

Een tijdje geleden berichten wij u dat De Rode School uit Halsteren net het Nederlands kampioenschap voor basisschoolteams niet had gehaald. Maar doordat De Rode Schouw één van de sterkste chessity teams blijkt te zijn hebben zij alsnog een wildcard gekregen. Chessity is een adaptief schaakprogramma wat op de Rode Schouw wordt gebruikt voor de schaaklessen.

Vorige week trakteerden we u op een stelling tussen twee Amerikaanse schakers Reshevsky en de bijna legendarische Fischer. De stelling was: Wit: Kg1, Dd7, Tf1, La3, pi: a2, d5, g2, h2

Zwart: Kg8, Df4, Te8, Lf8, pi: d6, f7, g7, h7. Fischer won met zwart op de volgende wijze: 1...Dd4+ 2.Kh1 Df2! 3.Df5 Dxf5 4.Txf5 Te1+.

Het nieuwe probleem, zie het diagram, komt uit de partij in 1978 tussen Tukmakov en Kochiev. Hoe wint wit de partij? 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief