Logo internetbode.nl/woensdrecht

Spaak & Smaak brengt wielerkampioenen tot leven

  Sport en Vereniging

OSSENDRECHT – De Brabantse Wal heeft er sinds donderdag 11 juni weer een unieke fietsroute bij. Nadat Spaak & Smaak eerder al de culinaire fietsroutes ‘Grenspark’ (47 kilometer) en de ‘Brabantse Wal’ (26 kilometer) had uitgestippeld, kwam het nu met een 48 kilometer lange route, waarmee men in het wiel van de kampioenen van de Brabantse Wal kan treden. 


DOOR MAARTEN ELST

Het ochtendzonnetje was al eventjes doorgebroken bij de Volksabdij te Ossendrecht. Langzaamaan arriveerden belangstellenden één voor één op het terras. Voor de handvol aanwezigen was een gezond rennersontbijt gereserveerd, waar door de meesten ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Rond de klok van 10 arriveerden ambassadrice Thalita de Jong en even later wethouder Martin Groffen voor de officiële opening van de nieuwe fietsroute. Ambassadeur Adrie van der Poel kon vanwege trainingen in Limburg niet aanwezig zijn bij de officiële opening.

Blauwe Pauw

Het was initiatiefnemer Teus Slagboom, die alle aanwezigen op vriendelijke wijze welkom heette op het terras van de Blauwe Pauw. “Ideaal weer voor een fietstocht, nietwaar?”, duidt Slagboom de temperatuur aan.

Vervolgens nam wethouder Martin Groffen het woord. “Vanaf vandaag, donderdag 11 juni, kan men eindelijk in het wiel treden van de grote kampioenen, die de wielergemeente Woensdrecht in haar gelederen heeft of heeft gehad. Vanuit de gemeente zijn we dan ook meer dan trots, dat we dit arrangement aan ons aanbod kunnen toevoegen en dat we zo meer gasten naar hier kunnen lokken. Via deze weg wil ik dan ook alle initiatiefnemers bedanken voor hun tomeloze inzet gedurende de afgelopen weken.”

Grensoverschrijdend

Slagboom nam na Groffen het woord. “Spaak & Smaak laat haar gasten graag zien wat deze gemeente allemaal te bieden heeft!”, opent hij zijn speech. “Mede door de aaneengesloten tussenstops, willen we de wielergeschiedenis van de gemeente Woensdrecht tot leven laten komen. Daarnaast wil Spaak & Smaak ook de culinaire hoogtepunten van de Brabantse Wal aanstippen.”

Hiermee doelt Slagboom op de deelnemende restaurants, te weten de Blauwe Pauw te Ossendrecht, Grenzicht te Putte, Non Plus Ultra te Woensdrecht en als afsluiter Eetwinkel de Boerenmeisjes in Woensdrecht.

Het thema van de route is het natuurlandschap van de Brabantse Wal. “In grensoverschrijdende samenwerking met toeristische organisaties in Belgisch Putte en de Kalmthoutse Heide willen we de prachtige natuur weer op haar voetstuk terugbrengen. De route zal onderweg de grens passeren, maar speelt desalniettemin voor het grootste deel in Nederland af.

Ambassadrice

De aangestelde ambassadeurs van deze fietsroute zijn zeker niet mis. Organisatie Spaak & Smaak wist in samenwerking met ambtenaar Jan Prop wielrenster Thalita de Jong en oud-wielrenner Adrie van der Poel te strikken voor het ambassadeurschap. De Jong kreeg voor haar ambassadeurschap een speciaal ontworpen wielershirt uitgereikt. “Het was natuurlijk een hele eer”, vertelt De Jong, “toen Jan Prop me opbelde met de vraag om ambassadrice te worden van dit project. Ik twijfelde geen moment en ben daarom ook hier maar al te graag aanwezig.”

De jonge wielrenster maakte speciaal tijd vrij voor de opening. “Ik zal gedurende de rit aanhaken en aanwezig zijn bij de afsluiting. Hierna vertrek ik vrijwel direct naar Zwitserland en Engeland, waar ik diverse wielerwedstrijden zal afleggen.”

Na deze toezegging pakten de aanwezigen de fiets en vertrokken ze richting Putte, waar de eerste stop plaatsvond. Wie dezelfde route wil meemaken en daarmee in het wiel van oud-topsporters wil treden, dient van tevoren op de site van Spaak en Smaak te reserveren.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief