Afbeelding

Zilvermeeuw traint in buitenwater

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - De zomerstop is al 3 weken ver, maar een aantal Zilvermeeuwen is toch nog steeds met zwemmen bezig. Wekelijks trainen zij een paar keer in het buitenwater van de Bergse Diepsluis/ Oesterdam en in de weekenden worden de buitenwedstrijden gezwommen.

Stefan van der Zande is bijna elke weekend wel ergens in het buitenwater te vinden. Zaterdag 15 juli was dat in Bodegraven, zondag 23 juli in Medemblik met vrij slecht weer en zondag 30 juli tijdens Rotterdam Swim wederom met wind en regen.

Gelukkig dat het afgelopen zondag 6 augustus weer eens lekker weer was. In Breda werd voor de vierde keer de Singelzwemtocht gehouden vanuit de haven door de singels van Breda. Buiten Stefan zwommen van de Zilvermeeuw ook nog mee Ilse Stecher en Wim Schipper. Ook Mascha Schijvenaars was aanwezig, deze keer niet in het water, maar als official op de kant. Het werd een gezellige drukke middag. Leuke entourage, goede sfeer, de haven van Breda lag er mooi strak bij en iedereen was blij dat de zon scheen. Na lekker gezwommen te hebben bleken de zwemmers tevreden. Ilse was 3e in haar categorie op de 1000m schoolslag, Wim verbeterde zijn tijd op deze zelfde slag en Stefan stapte na zijn kilometer vrije slag weer in de auto op weg naar Hoek van Holland om de "uitgestelde" Hoekse Zeemijl te gaan zwemmen. Vrijdag was deze niet doorgegaan vanwege te hoge golven.

Dit weekend vind in Eindhoven de WorldCup zwemmen plaats met deelname van vele grote namen uit de zwemwereld. Tijdens de middagpauze was de mogelijkheid om in te schrijven voor de Pieterchallenge (6 tot 12 jaar) Voor 3 jonge Zilvermeeuwtjes gaat dit een onvergetelijke middag worden, een clinic van een topzwemmer en nog een wedstrijd achterop. Fotomomentje met Piet van den Hoogenband en zo meer!

Het laatste weekend van de vakantie staat evt een marathon of een buitenwedstrijd op de kalender.

Vanaf woensdag 30 augustus vangen de trainingen weer aan.

Interesse? Bel of mail: zie www.zvdezilvermeeuw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief