Afbeelding

Dikke Banden Races tijdens het Wielerweekend

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - In het weekend van 2 en 3 september wordt door de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht, met ondersteuning van de stichting GP Adrie van der Poel voor het 11e jaar het Wielerweekend Calfven georganiseerd.

De dikke banden wedstrijden staan weer op het programma en zijn dit jaar voor het eerst opgenomen in het landelijke circuit van de Decathlon Dikke Banden Races.

De wedstrijden voor kinderen op gewone fietsen wordt gereden in een viertal categorieën en wel in de leeftijdsgroepen 3 t/m 6 jaar (cat. 0), 7-8 jaar (cat. 1), 9-10 jaar (cat. 2) en 11-12 jaar (cat. 3). Alle deelnemende kinderen ontvangen een Decathlon T-shirt, een medaille en een traktatie. Uiteraard worden de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie gehuldigd.

Wielerhelmen zijn verplicht en kunnen ter plaatse ter beschikking worden gesteld. De deelnemers zijn verzekerd via de KNWU. De deelname is gratis!

De beste 3 meisjes en de beste 3 jongens van categorie 1 t/m 3 wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de landelijke finale. Deze finale wordt gehouden op zondag 17 september 2017 in Breda.

Voor verdere informatie en voorwaarden kijk op www.dikkebandenrace.nl

Wielerweekend

De dikke banden wedstrijden sluiten in het dagprogramma van het "Wielerweekend Calfven" aan op de wedstrijden voor vrije renners van de Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ). Het parcours is op de Trambaan. Getracht wordt de kinderen tot en met 12 jaar, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met de wielersport en ze ook bewust te maken dat fietsen erg belangrijk is voor het milieu en goed voor de gezondheid.

De wedstrijden zijn op zaterdag 2 september met de eerste start omstreeks 16.30 uur. De start en finish zijn ter hoogte van "De Luchtballon", Trambaan 58 te Ossendrecht. Einde wedstrijden omstreeks 17.30 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.dikkebandenrace.nl en op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur bij de wedstrijdtafel in de garage van het pand Trambaan 87 te Ossendrecht of bij voorinschrijving bij Wim Kooiman, secr. SBWO, via de mail kooiman87@home.nl

Meer informatie ook op de site: www.gpadrievanderpoel.nl - klik op "Calfven".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief