Afbeelding

Zilvermeeuwtjes nemen deel aan Zomerwedstrijd

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Zoals de traditie voorschrijft voorgaande jaren is de laatste wedstrijd van het seizoen altijd de Zomerwedstrijd in de Stok in Roosendaal. Ook 8 Zilvermeeuwtjes deden hier weer aan mee en maakten er met vele andere zwemmers uit de regio een leuke middag van.

Buiten regende het, maar binnen scheen de zon. Veel deelnemers waren dan ook uitgedost volgens het thema "Zomer" zo ook de zwemmers van de Zilvermeeuw. Deze keer ging de schoonheidsprijs naar de Warande uit Oosterhout, maar dat mocht de pret niet drukken.

Elke categorie zwom zijn 2 voorgeschreven afstanden, beide uitslagen werden bij elkaar geteld en omgezet in punten. Ons aller bekende zwemster Nienke Jonk mocht de medailles omhangen, 3 Zilvermeeuwtjes waren daar erg blij mee, 1 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen plak mochten zij ontvangen. Maar zeker niet minder belangrijk: 10 persoonlijke en 1 clubrecord verbeterd!!

Vanaf vorig weekend is ook weer het Openwaterzwemseizoen begonnen. Zo zwommen 4 Zilvermeeuwen mee met de eerste wedstrijd: Like2Swim Rotterdam.

Op zaterdag 1 juli Alkmaar City Swim en op zondag 2 juli stond de CitySwim Rotterdam op het programma. Stefan zwom deze 2 mooie tochten, die de mooiste plekjes van beide steden vanuit het water lieten zien. Nog mooi te vermelden dat de City Swim Rotterdam voor Stichting Daniël den Hoed werd gezwommen.

Meerdere Zilvermeeuwen zullen de komende weken aan diverse openwaterwedstrijden mee gaan doen, zoet water zowel als zout water. Volgende zaterdag 8 juli is de 40e OWW de Binnenmaas in Mijnsheerenland aan de beurt.

Informatie over de Zilvermeeuw is te vinden op www.zvdezilvermeeuw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief