De organisatie is er klaar voor....U ook? FORO J. KRIJTENBURG
De organisatie is er klaar voor....U ook? FORO J. KRIJTENBURG (Foto: J.Krijtenburg)

Wandeldriedaagse Woensdrecht

  Sport en Vereniging

WOENSDRECHT - Op 18, 19 en 20 juni wordt ze voor het 44e jaar gehouden. Elke avond wordt gestart vanaf het Sportpark de Fortuin in Woensdrecht om 18.45 uur.


Vorig jaar moest door het noodweer de eerste avond helaas worden afgelast; zoals dit jaar ook al avonden moesten worden afgelast door collega-organisatoren. Hopelijk kan dit jaar gerekend worden op beter weer. Dan loopt men op de eerste avond de routes van de afgelaste dag van vorig jaar; bij de 10 km over het voormalige zeebad De Duintjes. Tegenwoordig is daar een wandelroute aangelegd, die ook gedeeltelijk in de tocht is opgenomen. Een unieke kans voor veel mensen uit Woensdrecht en Hoogerheide, die er oude herinneringen kunnen ophalen.

Een extra probleem dit jaar zijn de werkzaamheden aan de Scheldeweg. Woensdrecht en Hoogerheide worden toch al langs alle kanten doorsneden met vrij grote wegen, zodat er altijd moeilijke oversteken zijn. Maar een heel peloton verkeersregelaars staat klaar om u veilig over te helpen.

De andere dagen zijn de routes van de 5 en 10 kilometer nieuw. Er wordt door fraaie natuurgebieden in bossen en polders gelopen. Ook bij de 5 km is weer getracht fraaie gedeeltes in te brengen, met o.a mooie natuurgedeeltes rondom plan d’Hoef. Maar de keuze is hier wat minder dan bij de 10 km. Maar ook hier is de organisatie er toch in geslaagd weer mooi plekjes te vinden.

Op de laatste avond komen zowel de 5 als 10 km lopers samen in de Raadhuisstraat, waarna om exact 20.00 uur de lopers onder muzikale begeleiding naar het Sportpark De Fortuin zullen wandelen. Daar ontvangen de deelnemers een medaille met een afbeelding, die herinnert aan 75 jaar bevrijding van Woensdrecht. Op de eerste avond ontvangt iedere deelnemer een lot. Op de laatste avond wordt onder de deelnemers een aantal fraaie prijzen verloot. Onderweg is er elke avond één of zelfs meerdere traktaties; een reden te meer om mee te lopen.

De wandeldriedaagse heeft ook haar eigen website. De website is te benaderen via www.wandeldriedaagsewoensdrecht.nl. Bovendien zijn er nog wat oude routes in opgenomen en is er een rechtstreekse link naar buienradar. In geval van slecht weer kunt u ook het laatste nieuws op deze site lezen. Bij de aanvang (om 18.45) kunt u bovendien de routebeschrijving van die avond op uw smartphone downloaden.

Inschrijven

Bent u na dit alles nieuwsgierig geworden en wilt u op een sportieve manier de zomer inzetten, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te lopen. U hebt de keuze uit 2 afstanden: de 5 km en de 10 km.

Start elke avond vanaf Sportpark de Fortuin om 18.45 uur. U kunt zich inschrijven op zaterdag 15 juni van 11 tot 13 uur in café ’t Klavertje, Raadhuisstraat 2 in Hoogerheide. Ook op de startavond 18 juni kunt u zich van 18.00-18.45 uur nog opgeven in de kantine van het sportpark van WVV te Woensdrecht.

Voor groepen en verenigingen (met meer dan 10 deelnemers) gelden bij voorinschrijving speciale prijzen. Hiervoor en ook voor overige inlichtingen over de wandeldriedaagse: tel. 0164–612091 of 0164-614735.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES